Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği ÖSYM öğretmen

2022 Yılı Yaz Kur'an Kursları Kayıt Tarihleri ve Uygulama Esasları

Başvurular, cami, kurs veya il/ilçe müftülüklerinde 4 Temmuz'a kadar yapılabilecek. Yaz Kur'an Kurslarına 4-22 yaş grubu arasındaki çocuk ve gençler kayıt olabilecek. Bu kapsamda, 4-9 yaş grubundaki öğrencilerin velileri, bölgesindeki en yakın Kur'an kursuna bizzat giderek başvurabilecek. Yurt genelinde 27 Haziran Pazartesi başlayacak Kur'an kursları 26 Ağustos Cuma günü sona erecek.

Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından :E-45796484-256.99-2383232 sayılı 19 Nisan 2022 tarihli 2022 Yılı Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları konulu resmi yazı yayınlandı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş imzalı resmi yazıda ''Okulların tatil olduğu dönemde ilgi yönetmelik ve yönerge gereği Başkanlığımızca düzenlenen "Yaz Kur'an Kursları" bu yıl 27 Haziran 2022 tarihinde başlayacaktır. Yaz Kur'an Kurslarındaki eğitim-öğretim faaliyetlerinin amacına uygun, daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla "2022 Yılı Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları" hazırlanarak Ek'te gönderilmiştir.

2022 yılı yaz Kur'an kursu eğitim-öğretim hizmetlerinin ilgili mevzuata ve Ek'te gönderilen uygulama esaslarına uygun olarak yürütülmesi hususlarında gereğini önemle rica ederim.'' denilmiştir.

2022 YILI YAZ KUR’AN KURSLARI UYGULAMA ESASLARI

A. GÜNDÜZLÜ YAZ KUR’AN KURSLARI

I. YAZ KUR’AN KURSLARI TAKVİMİ

2022 yılı yaz Kur’an kurslarında eğitim-öğretim tek dönem halinde 27 Haziran-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yüz yüze gerçekleştirilecektir. Yaz Kur’an kurslarının eğitimöğretime başlayacağı 27 Haziran 2022 Pazartesi günü Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ’ın himayesinde Diyanet TV’den canlı yayınla gösterilecek olan Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı, bütün personelimiz ve öğrencilerimizce izlenecektir. 

Kayıtlar 20 Haziran-4 Temmuz 2022 tarihleri arasındadır. Bayram Tatili 11-15 Temmuz 2022 tarihleri arasındadır. Eğitimler 27 Haziran-26 Ağustos 2022 tarihleri arasındadır.

II. DERS AÇMA VE BAŞVURU İŞLEMLERİ

1. Yaz Kur’an kursları programında din hizmetleri sınıfında görevli veya dinî yüksek öğrenim mezunu veya imam hatip lisesi mezunu hafız veya Kur'an kursu öğreticiliği, imam-hatiplik, müezzin-kayyımlık görevlerini ifa eden personel görev alabilecektir.

2. Yaz Kur’an kurslarında görev alacak personel 13-27 Haziran 2022 tarihleri arasında kayıtları aksatmayacak şekilde yıllık izin kullanabilecek, ancak eğitim öğretim dönemi (27 Haziran -26 Ağustos 2022) içerisinde personel görev mahallinden ayrılmayacak ve yıllık izin kullanmayacaktır.

3. Başvurular 20 Haziran-4 Temmuz 2022 tarihleri arasında cami ve Kur’an kurslarına yapılacaktır. Ders açılan cami ve kurs bilgileri vatandaşlar tarafından https://dibbys.diyanet.gov.tr/EHYS/KurumDisi/AcilanYazKurslari.aspx adresinden görüntülenebilecektir.

4. Yaz Kur’an Kursu eğitimlerinde öğrencilerin istek ve talepleri dikkate alınacak, sabah saatlerinde kursa gelemeyen öğrenciler için öğlenden sonra kurs açılabilecektir.

5. Sınıflar oluşturulurken öğrencilerin yaş farklılıkları göz önünde bulundurulacaktır. Eğitimöğretim ortamı, öğretici vb. şartların uygun olması durumunda yaş grupları dikkate alınarak öğrencilerin birlikte eğitim-öğretim görmeleri sağlanacaktır.

6. Öğretici tüm yaş grupları (22 yaş altı), gençlik ve 4-6 yaş kategorilerinden birini seçerek ders açma işlemini gerçekleştirecektir. Gençlik ve 4-6 yaş kriterlerine göre sınıf oluşturulamayan durumlarda tüm yaş grupları (22 yaş atı) kategorisinden ders açılacaktır. 

UYGULAMA ESASLARI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.