Öne Çıkanlar 25. Cüz Arapça Okunuşu Ahilik ve Fetüvvet Dersi CHP Ankara belediye başkan adayı Mansur Yavaş emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması

Diyanet'ten Sınav Duyuruları

Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 2020 Yılı Eğitim Görevlisi Sınavı Duyurusu’na göre Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Taşra Teşkilatı dini yüksek ihtisas merkezleri ve eğitim merkezlerinde münhal bulunan kadrolara yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre kurum içi naklen DHS Sınıfı 1-9 Dereceli 20, Eğitim Merkezlerine 20 olmak üzere toplam 40 adet Eğitim Görevlisi alınacak.

Müracaat işlemleri 8-22 Eylül 2020 (saat 23:59) tarihleri arasında yapılacak.

En az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu, ihtisas kursu belgesine sahip veya ilahiyat alanında doktora yapmış adaylar başvuru yapabilir.

2020 Yılı Eğitim Görevlisi Sınavı Ankara’da, yazılı ve sözlü olarak iki aşamalı şekilde, yazılı sınav klasik usulde yapılacak.

Yazılı Sınav Konuları; Kur’an-ı Kerim, Fıkıh, Arapça, İslam tarihi ve İslam ahlakı, Tefsir, Dinî ve meslekî genel kültür, Hadis, Başkanlık ve devlet memurları ile ilgili mevzuat ve Kelam’dır.

Sözlü Sınav Konuları; Kur’an-ı Kerim (kıraat, anlam ve tefsir) (30 puan), Arapça (30 puan), Dini bilgiler (hadis, fıkıh, kelam, İslam tarihi ve İslam ahlakı) (30 puan), Başkanlık ve Devlet memurları ile ilgili mevzuat (10 puan)’dır. Konular ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirileceklerdir.

2020 Yılı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyeliği Sınavı (Sözlü)

Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 2020 Yılı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyeliği Sınavı (Sözlü) Duyurusuna göre Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatına GİH Sınıfı kadrolara sözlü sınav sonucuna göre kurum içi naklen 4 adet “Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi” alımı yapılacak.

Dini yükseköğrenim mezunu; müracaatların sona erdiği tarih itibariyle Başkanlıkta en az 3 yıllık hizmeti bulunan; aşere, takrib, tayyibe kursu mezunu veya bu alanlarda yetkinliği Başkanlıkça yapılacak sınavla tespit edilmiş veya Tefsir alanında doktora yapmış; Hafız olan adaylar başvuru yapabilir. 2020 Yılı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyeliği Sınavı (Sözlü) Ankara’da, sözlü olarak yapılacak.

Sınav Konuları; Kur’an-ı Kerim (Tilavet, tecvid, Kur’an imlası, kıraat ilmi, hıfz, anlama) (70 puan), Dini ve mesleki genel kültür (Arapça, tefsir, hadis, fıkıh, kelam, İslam tarihi ve İslam ahlâkı) (30 puan). Konular ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilecek.

2020 Yılı Öğretmen (Kur’an-ı Kerim) Sözlü Sınavı Duyurusu

Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 2020 Yılı Öğretmen (Kur’an-ı Kerim) Sözlü Sınavı Duyurusu’na göre Diyanet İşleri Başkanlığı Taşra Teşkilatı Dini Yüksek İhtisas/Eğitim Merkezlerinde Kur’an-ı Kerim derslerini okutmak üzere EÖHS Sınıfı 1-9 Dereceli 20 adet Öğretmen (Kur'an-ı Kerim) alınacak.

En az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu; aşere, takrib, tayyibe kursu mezunu veya bu alanlarda yetkinliği Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tespit edilmiş adaylar başvuru yapabilir.
Müracaatlar, başvuru şartlarını taşıyan adayların bizzat kendileri tarafından DİBBYS Programı üzerinden “https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav” yapılacaktır.

2020 Yılı Öğretmen (Kur’an-ı Kerim) Sözlü Sınavı Ankara’da, sözlü olarak yapılacaktır. Sınav Konuları; Kur’an-ı Kerim (60 puan), Dini Bilgiler (tefsir, hadis, fıkıh, kelam) (40 puan) olup konular ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilecek.

Başvurular şahsen DİBBYS Programı üzerinden “https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav” eğitim merkezleri veya dini yüksek ihtisas merkezlerindeki eğitim görevlisi kadrolarından sadece birisine yapılabilecek. Sınavın yazılı aşaması için sınav ücreti 80 TL’dir.

Adayların sınav ücretini ödeyebilmeleri için öncelikle DİBBYS Programı üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Sınav ücretini yatıran adayların başvuruları sistem tarafından otomatik olarak onaylanacaktır.

“Sınav Giriş Belgesi” alma ve sınav sonuç öğrenme işlemleri “https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav” adresi aracılığıyla gerçekleştirilecektir.

Sınava katılacakların temel ve özel yeterliklerinin tespitinde, Başkanlığımızın https://hukukmusavirligi.diyanet.gov.tr/Detay/285/diyanet-işleri-başkanlığı-personel-yeterlikleri web adresinde yayımlanan “Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilatında Din Hizmetlerini Yürütenlerin Temel ve Özel Yeterlikleri” esas alınacaktır.

Yazılı ve sözlü sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilecektir. Sınavda başarılı olabilmek için yazılı ve sözlü sınavın her birinden ayrı ayrı en az 70 puan almak gerekmektedir. Yazılı sınavda 70 ve üzeri puan alan adaylar sözlü sınava çağrılacaktır.

Başarı sıralamasında, yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması esas alınacaktır. Eşitlik durumunda sırasıyla yazılı sınav puanı yüksek olana, hizmet süresi fazla olana ve doğum tarihi önce olana sıralamada öncelik verilecektir.

Başarı sıralamasında sınav sonucu başarılı olanlardan ilan edilen kadro sayısı kadarı asıl, diğerleri de yedek olarak sıralanacaktır.

Adaylar, yazılı sınav sorularına ilişkin itirazlarını sınavın yapıldığı tarihten itibaren 7 gün; yazılı ve sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise her bir sınavın sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren en geç 7 gün içinde yazılı olarak Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığına yapacaklardır.

İtirazlar, en geç 15 gün içinde incelenerek adaya bildirilecektir.

Süresi içinde ıslak imzalı ve yazılı olarak Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne ulaştırılmayan, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçeler ile e-mail ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Atamalar, başarı sırasına göre ilan edilen kadro sayısınca yapılacaktır. Atamaya ilişkin diğer hususlar ilgili birimce daha sonra ilan edilecektir.

Başkanlık sınav ve atama sürecinin her aşamasında aday tarafından belirtilen hususlarda adaydan belge talep edebilecektir.

Sınav öncesi, sonrası ve yerleştirme sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı belge verdiği ya da beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacaktır.

Sınavla ilgili iş ve işlemlerde faks ve e-mail ile işlem yapılmayacaktır. Adayların ıslak imzalı ve yazılı dilekçelerini Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığına ulaştırmaları gerekmektedir.

Yazışma Adresi : Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığı

Üniversiteler Mah. Dumlupınar Blv. No:147/A 06800 Çankaya/ANKARA

E-posta : [email protected]

Telefon : (0312) 295 70 00      

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.