Öne Çıkanlar öğretmen Sağlık Bakanlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hazine ve Maliye Bakanlığı sözleşmeli personel

Kur'an Kursları Yeni Normalleşme Sürecine Hazır

Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 28873483-251.99-E.368524 sayılı Kur'an Kursları Yeni Normalleşme Süreci konulu 29 Mayıs 2020 tarihli Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç e-imzalı resmi yazı detayları belli oldu.

Kur’an Kurslarında eğitim 15 Haziran-27 Eylül 2020 tarihleri arasında başlayacak. Yatılı Kur'an Kursları, kayıtlı yatılı öğrenci sayısının % 30'u ile hizmet vermeye başlayacak ve kapasitenin %50'sini aşamayacak.

Kursa; hafızlığını bitirmiş ve sınava hazırlanan öğrenciler, ulaşım güçlüğü bulunan bilişim imkanlarına erişim zorluğu yaşayan ve şimdiye kadar kendileri ile irtibat kurulamayanlar, hafızlığını bitirme aşamasında olanlar, yönetim tarafından belirlenecek diğer öğrenciler, kursa alınacak gündüzlü olarak hafızlık eğitimi öğrencileri, örgün öğretimle birlikte hafızlık (okullu hafızlık) programında hafızlık temele kaydedilecek öğrenciler öncelik sırasına göre kabul edilecek.

Eğitim öncesi dezenfekte edilecek Kur’an Kurslarının uygun olan yerlerine dezenfektan konulacaktır. Kur'an kurslarında sınıf, yatakhane, yemekhane ve diğer ortak kullanım alanlarında maske takılacak, 1,5 metrelik sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilecek. Ateş ölçer bulundurulacak Kurslarda öğrencilerin ateşi belirli aralıklarla ölçülecek. Ayrıca kurslarda tıbbi atık kutuları bulundurulacak. Klima ve havalandırmalar çalıştırılmayacak, kapı ve camlar açık tutulacak ve oda içerisinin yeterince havalandırılması sağlanacak, el temasının yoğun olduğu yerler dezenfektan ile silinecek. Ders aralarında ve teneffüslerde öğrenciler bir öğretici gözetiminde olacak, pişmiş sayfalara yoğunluk verilecek.

Cemaatle kılınacak namazlarda fiziki mesafe kurallarına dikkat edilecek olup  Kur'an kurslarına öğrenci ve kurs personeli haricinde kesinlikle hiç kimse alınmayacaktır. Kur'an kursları içerisinde öğrencilerin hijyen kurallarına dikkat etmesi hususunda belirli sıklıkla bilgilendirme yapılacak olup Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen 14 Kural öğrencilerin görebileceği yerlere asılacaktır.

Öğrenciler zorunlu olmadıkça izin kullanamayacak olup kronik rahatsızlığı olan öğrenciler eğitimlerine uzaktan eğitim ile devam edecek. Hafızlık eğitimi için, ihtiyaç odaklıda görev yapan kadrolu ve sözleşmeli öğreticilerimize maaş karşılığı kadar ders görevi verilebilecektir. Mahalli şartlar gereği ihtiyaç duyulması halinde il sağlık müdürlükleriyle irtibat kurularak öğrencilere Covid-19 testi yaptırılabilecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.