Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu BİM ŞOK A101 ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler

2018 Yılı 4-8 Yıllık Görev Süresini Tamamlayan Yöneticileri İlgilendiren Haber

KamuMeb.net - Yöneticiliği münhal bulunan eğitim kurumları 5-6 Mart 2018 tarihlerinde ilan edilecek. Yönetici olarak görevlendirileceklere ilişkin başvurular 7-12 Mart 2018 tarihleri arasında alınacak. Sözlü sınava katılacaklar 3-4 Nisan 2018 tarihlerinde duyurulacak ve sözlü sınav 5 Nisan - 3 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacak. Sözlü sınav sonuçları 7 Mayıs 2018 tarihinde, itiraz sonucu sonuçlar ise 16-18 Mayıs 2018 tarihlerinde duyurulacak. Yöneticilik tercihleri 4-8 Haziran 2018 tarihlerinde alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmelik Taslağı geçtiğimiz gün yayınlanmıştı. Taslağın ikinci bölümünde yönetici olarak görevlendirileceklerde aranacak şartlar yer almaktadır.

Taslağın 5. maddesinde yönetici olarak görevlendirilecekler aranacak genel şartlar arasında Yükseköğretim mezunu olmak, Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmak, görevlendirileceği eğitim kurumu ile aynı türdeki eğitim kurumlarından birine öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olmak ve görevlendirileceği eğitim kurumu ile aynı türdeki eğitim kurumlarından birinde aylık karşılığında okutabileceği ders bulunmak, yazılı sınav başvurusunun son günü itibarıyla, son dört yıl içinde adlî veya idarî soruşturma sonucu yöneticilik görevi üzerinden alınmamış olmak, zorunlu çalışma gerektiren yerler dışındaki eğitim kurumu yöneticiliklerine görevlendirilecekler bakımından, ilgili mevzuatına göre zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış, erteletmiş ya da bu yükümlülükten muaf tutulmuş olmak gibi şartlar yer almaktadır.

Müdür olarak görev yapmış olmak, kurucu müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı ve müdür yetkili öğretmen olarak ayrı ayrı veya toplam en az bir yıl görev yapmış olmak, bakanlığın şube müdürü veya daha üst unvanlı kadrolarında görev yapmış olmak gibi şartlar Taslağın 6. Maddesinde yer alan müdür olarak görevlendirileceklerde aranacak özel şartlardandır. Müdür, kurucu müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı veya müdür yetkili öğretmen olarak görev yapmış olmak, bakanlığın şube müdürü veya daha üst unvanlı kadrolarında görev yapmış olmak, adaylık dâhil en az iki yıl öğretmen olarak görev yapmış olmak Taslağın 7. Maddesinde yer alan müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı olarak görevlendirileceklerde aranacak özel şartlardandır. 

Matematik, Fizik, Kimya veya Biyoloji alan öğretmeni olanlar Fen Lisesi müdür başyardımcılığına, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Psikoloji veya yabancı dil alan öğretmeni olanlar Sosyal bilimler lisesi müdür başyardımcılığına, Görsel Sanatlar/Resim veya Müzik alan öğretmeni olanlar Güzel sanatlar lisesi müdür başyardımcılığına, Beden Eğitimi alan öğretmeni olanlar Spor Lisesi müdür başyardımcılığına, İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri alan öğretmeni olanlar İmam hatip lisesi müdür başyardımcılığına, atölye ve laboratuvar öğretmeni olanlar Mesleki ve teknik eğitim kurumları müdür başyardımcılığına görevlendirilecekler.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.