Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen ÖSYM

Beklenti Hem Ek Atama Hem Yeni Atamadır!

Türkiye Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, "Dün yapılan 15 bin öğretmen atama duyurusu sevinç yaratmış, aylardır EK ATAMA bekleyen genç meslektaşlarımız heyecanlanmıştı.

Ancak başvuruların 2020 ve 2021 KPSS’ye göre yapılacağı açıklaması huzursuzluk oluşturdu.

Aslında 2021 KPSS sonuçları açıklanmadan EK ATAMA beklentisini karşılayacak şekilde 15 bin öğretmen atama sürecinin başlatılması doğru olacaktı. Bilahare ise 2021 KPSS sonuçlarına göre de en az 40 bin YENİ ATAMA süreci başlatılmalıydı.

İlan edildiği gibi 15bin öğretmen atamasının,2020 ve 2021 KPSS sonuçlarına göre yapılması,hem hukuki sorunlara yol açacak hem de her iki yıl sınava girmiş arkadaşlarımızın mağduriyetine yol açacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilan ettiği takvime göre atama sonuçları 31/01/2022 tarihinde açıklanacaktır.Göreve başlamaya dair ise bir duyuru yoktur.Bundan dolayı yeni atanacaklarda (bu sene olduğu gibi) yeni öğretim yılında göreve başlanabileceği ve atama bekleyen diğer adaylarda da 2022’de sadece 15 bin atamayla sınırlı kalınabileceği endişesi oluşmuştur." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.