Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri ÖSYM Hazine ve Maliye Bakanlığı

Engelsiz Gençlik Kampları (27 Mayıs 2021)

Genel Müdür Mehmet Nezir Gül imzalı resmi yazıda ''Bakanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde özel eğitim okullarımızda öğrenim görmekte olan öğrencilerimize yönelik gençlik kampları planlanmaktadır. Kamp programı Gençlik ve Spor Bakanlığı Mersin Mehmet Akif Ersoy Gençlik Kampı'nda gerçekleştirilecek olup, erkek öğrencilerimiz için 21-26 Haziran 2021, kız öğrencilerimiz için 28 Haziran-3 Temmuz 2021 tarihleri tahsis edilmiştir.

Kamplarda, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda görevli liderlerin yanı sıra Genel Müdürlüğümüz tarafından görevlendirilecek refakatçı yönetici ve öğretmenlerimiz de bulunacaktır. Kamp için görevlendirilen öğretmenler ile öğrencilerin konaklama, yemek ve gezi masrafları Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca öğrencilerin kampa gidiş ve dönüşteki ulaşım ücretleri ise Genel Müdürlüğümüz tarafından karşılanacaktır.

Öğrencilere kamp gidiş-dönüşleri; kamp süresince yönetici öğretmenler refakat edecektir.

Bu çerçevede katılımcıları (öğrenci, yönetici ve öğretmenleri) belirlemek adına aşağıdaki hususlara dikkat edilerek Ek-1'de sunulan tablonun doldurulması gerekmektedir.

1- İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve okul müdürlüklerince, kontenjan sayısı kadar asıl, kontenjan sayısı kadar da yedek öğrenci ve öğretmen belirlemeleri ve Ek-1'de yer alan tablonun doldurularak gönderilmesi,

2- Söz konusu öğrencilerin belirlenmesinde seyahate ve kampa katılımına engel teşkil edecek bir durumunun kamp süresince risk yaratabilecek bir rahatsızlığının hastalığının davranış probleminin olmaması vb. hususlara dikkat edilmesi,

3- Öğretmen seçiminde, kampın kız/erkek dönemlerine dikkat edilerek okulun kadrolu sözleşmeli öğretmenlerinden (tercihen görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi, rehberlik, özel eğitim vb. branşlardan) kadın-erkek öğretmenler seçilmesi (ihtiyaç duyulduğunda il genelindeki diğer özel eğitim okul ve kurumlarından da öğretmen görevlendirmesi yapılabilecektir.)

4- Ek-2 Öğrenci Formunun öğrenci velisinin de bilgisine başvurularak doldurulması refakatçi öğretmen tarafından veli izin belgesiyle birlikte kampa getirilmesi gerekmektedir.

Bu kapsamda, Ek-3 tabloda yer alan okul/kurumlara kamp duyurusunun yapılması ve doldurulan Ek-1 formun en geç 6 Haziran 2021 Cuma günü mesai bitimine kadar [email protected] e-mail adresine ve Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi hususunda gereğini bilgilerinize rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.