Öne Çıkanlar A101 16 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Adalet Bakanlığı öğretmen pasta Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Okul Öncesi Eğitim Programı Eğitici Eğitimi

İşler'den Öğretmenlik Meslek Kanunu Açıklaması

Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Emrullah İşler, ''İlk defa öğretmenlerin bir meslek kanunu olacak. 10 yılını tamamlayan sınava girdiği zaman 180 saatlik bir eğitimden geçecek. 70 puan alan bütün öğretmenlerimiz uzman öğretmen olma hakkını elde edecek. 10 yıl sonra uzman öğretmenlerimiz de başöğretmenlik sertifikasını alabilecekler.

Yüksek lisans yapanların uzman öğretmenlikte yazılı sınava girme muafiyeti getiriyoruz onlara. Aynı şekilde doktora yapanlar da başöğretmenlik sınavından muaf tutulacaklar.

15.01.2023 tarihinden itibaren bütün öğretmen emeklileri de 3600 ek göstergeden otomatik olarak yararlanacak. Bu da emekli öğretmenlerimizin bugünkü maaşla söylersem 1100 lira bir artışa neden olacak.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.