Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen ÖSYM

Kayseri'de Ortaokuldan Sosyal Sorumluluk Alanında Örnek Proje

Demir Karamancı İlkokulu ve Ortaokulu’nda Değerler Eğitimi Projesi kapsamında 1. dönem teması olan 'Yardımlaşma ve Paylaşma' değeri için Değerler Eğitimi Komisyonu tarafından ‘MEMO (Mutlu Et Mutlu Ol)’ çalışması yapıldı.

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde, Demir Karamancı İlkokulu ve Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri örnek bir projeye imza atarak, MEMO (Mutlu Et Mutlu Ol)  projesini hayata geçirdi. ‘İhtiyacı olanlar masadan alsın’ ve ‘Hayat Paylaştıkça Güzel’ sloganlarıyla gerçekleşen okulun sosyal sorumluluk projesi öğrenciler ve veliler tarafından takdirle karşılandı.

‘ÖĞRENCİLER YARDIMLAŞMAYI ÖĞRENİYOR’

Proje sayesinde öğrencilerin yardımlaşma kavramını öğreniyorlar. Fen Bilimleri Öğretmeni ve aynı zamanda proje koordinatörü Veli GÜNAYDIN; “Projemizin adı ‘MEMO (Mutlu Et Mutlu Ol)  .‘ Projemizin temel iki amacı var. Öğrencilerimizin empati duygularını gelişmesini sağlamak ve toplumsal olarak yardımlaşmayı teşvik etmek. 

Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü Öğrencilerinin geleneksel olarak düzenlediği Mutlu Et Mutlu Ol kampanyamızın bu yıl 3. gerçekleştiriyoruz.

MEMO(mutlu et mutlu ol) masamızda hafta boyunca okul girişinde getireceğiniz gıda yardımlarını bekliyor olacağız. Komşuları açken tok yatamayan güzel kalpli öğrencilerimizin bu kampanyalarına sizlerinde destek çıkacağınızı umuyor ve yardımlarınızı bekliyoruz.” dedi.

Öğrencileriyle birlikte toplumsal farkındalık adına çok anlamlı bir uygulamayı hayata geçirmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Demir Karamancı İlkokulu ve Ortaokulu Müdür Yardımcısı Rafet Ural ise; “Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Değerler Eğitimi çerçevesinde toplumuzda yitirilmeye yüz tutan yardımlaşmak ve paylaşmak üzerine bu projeyi şekillendirdik. Yardımlaşma ve paylaşma adına Osmanlı’dan gelen veren elin, alan eli görmediği ‘Sadaka Taşı’ kültürü vardı. Biz de okulumuzda bu projeyi hayata geçirdik. Çocuklarımıza da toplumsal farkındalık aşılamak ve kendilerinden sonraki kuşaklara da aktarmalarını sağlamak istedik” dedi.

'MEMO (Mutlu Et Mutlu Ol)’ uygulaması ile yardım alan veliler uygulamadan memnun olduklarını dile getirerek “ Okulumuza, böyle anlamlı işlere imza attıkları için çok teşekkür ediyoruz, emek veren tüm öğretmenlerimizi kutluyoruz .” dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.