Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

Niyetimiz Tümüyle Yüz Yüze Eğitim Yapmak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Avrupa'da da okulları açma eğilimi var. Dünyada 10 yaş altına maske takmak yasak. Öğretmenler tam zamanlı okuldalar. Çok nadir ülkeler var okulları kapatan. Bizim gibi OECD ülkeleri arasında çok kapatan ülkeler de var. Biz de ilk 5'in arasındayız.

Niyetimiz tümüyle yüz yüze eğitim yapmak. EBA'nın dünyada birinci olması durduk yere olmadı. Çok ciddi bir altyapı çalışması yaptık. Dersler bazında yayın yapabilen 2-3 ülke var. Birisi de TürkiyeHibrit eğitim, harmanlanmış eğitim çok önemli bir değere sahip. Çocuklar, bizim eski sistematiğimizden çok yararlanamayacaklar, dönüşüme ihtiyacımız var.

Hijyen harcamalarımız son bir yılda 10 kat arttı. Şanslı olduğumuz taraf üretimi meslek liseleri yapıyor, sıkıntı yaşamıyoruz. Okulların standartlara uygun olup olmadığını bağımsız kurumlara yaptırıyoruz.

Öğretmenler bu sürecin gerçek kahramanları. Dünyada ilk kez ortaya çıkan uzaktan eğitim meselesini, 2-3 ay gibi kısa bir sürede sorunlar olmasına rağmen fedakarlıkla hallettiler. Bunu neden vurguluyorum? Avrupa başta olmak üzere birçok ülke bunu denedi ama başaramadı. Bu süreçte velilerle ilişkiler değişti. Okul-aile iş birlikleri değişti." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.