Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

"Öğretmenler Aylardır Çalışmıyor" Diyenlere Geylan'dan Cevap

" "Öğretmenler aylardır çalışmıyor” diyen arazlı zihinlerin gözüne sokmak için hatırlatmak lazım diye düşünüyorum." diyerek açıklamalarına başlayan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, "salgının başladığı andan itibaren öğretmenler ne mi yaptılar?" sorusuna "herkesin evinden dışarı çıkmaya korktuğu Pandemi kısıtlamalarının başladığı 16 Mart 2020’den itibaren on binlerce öğretmen Vefa Destek Gruplarında görev yaparak “Öğretmenler yatıyor” diyenlerin anne babalarının da arasında olduğu milyonlarca vatandaşımıza devletin şefkat eli olarak uzandılar." diyerek yanıt verdi.

Maskenin kıymete bindiği, ülkelerin birbirinden maske çaldığı dönemde Meslek Liselerinde, Halk Eğitim Merkezlerinde milyonlarca maske ve siperliği, tonlarca dezanfektanı, tıbbi tekstil ürünlerini kısa sürede üretip devlete teslim edenlerin de öğretmenler ve eğitim çalışanlarının olduğunun altını çizen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, öğretmenlerin EBA altyapısının yetersiz kaldığı dönemde, dijital beceri ve imkanlarını hiçbir destek almadan kendi imkanlarıyla geliştirerek uzaktan eğitim yaptıklarını dile getirdi.

EBA TV’ye erişemeyen taşradaki öğrencilerin evlerine kadar gidip televizyonlarının frekans ayarlarını yapanların, hatta imece usulüyle televizyon alarak yoksun ailelere teslim edenlerin de öğretmenler olduğunu vurgulayan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, salgın döneminde denetim ve Sağlık Bakanlığı’nın filyasyon çalışmaları gibi birçok hizmette görev yapanların da yine öğretmenler olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin, öğrenci velileriyle hergün iletişim kurarak çocukların öğrenme motivasyonlarını canlı tuttuklarını belirten Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, "EBA TV’de ders anlatanlar da TRT spikerleri değil, öğretmenlerdi." dedi.

EBA portalında yayınlanan yüzbinlerce ders ve etkinlik içeriğinin öğretmenler tarafından hazırlandığını ifade eden Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı örnek soruların, çalışma konularının, deneme sınavlarının ülkenin dört bir yanındaki öğretmenler tarafından hazırlandığını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın dağıttığı öğrenci çalışma kitaplarının da öğretmenler tarafından hazırlandığını söyleyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, "Uzaktan Eğitim diye bir uygulama varsa bunu bilgisayarlar yapmadı. Arkasında ve içeriğinde öğretmenler vardı." dedi.

Aylarca sokağa çıkamayan çocuklarla iletişim kurarak onları pandeminin olumsuz etkilerine karşı koruma gayretini ortaya koyanların da sadece öğretmenler olduğunu belirten Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, "velhasıl; öğretmen sabah evden çıkarken “İşe gidiyorum” demez, “Okula gidiyorum” der. Onun için, Öğretmen yatmaz!" dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, NTV’de katıldığı programda yaptığı açıklamalarla öğretmenlerimizin pandemi sürecinde ortaya koyduğu gayrete vurgu yapan ve "ögretmen itibarı benim itibarımdır” diyerek öğretmenlerin fedakarlığını takdir eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u kutladı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, açıklamalarına "Türk Eğitim Sen olarak yıllardır işaret ediyoruz: “Öğretmenin itibarı MEB’in namusudur!” " diyerek son verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.