Öne Çıkanlar engelli yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği öğretim elemanı TRT EBA TV

Piktes ve Zorunlu Hizmet Affı Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Bilhassa deprem bölgesindeki öğretmenler Odası sohbetlerimizde konuştuğumuz, kadrolu öğretmenliğe geçen Pictes öğretmenlerimizin, proje kapsamındaki çalışmaları hizmet sürelerine dahil edilmesi taleplerini de karşılayacağız. Bu da hayırlı olur inşallah." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmenler Odası sohbetlerimizde sıkça sorulan zorunlu hizmet affı 16.06.2023 tarihi itibariyle gerçekleşmiş olacak. İlgili arkadaşlara hayırlı olsun." dedi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kişisel twitter hesabından "Milli Eğitim Bakanı Sn. Yusuf Tekin’in sahaya kulak kapatan değil kulak kabartan yaklaşımı kıymetli bir yaklaşımdır. Bu duyarlı yaklaşımı önemsiyor ve çözüm odaklı, arzulanan bu tarzı takdir ediyoruz.

Sn. Bakan; zorunlu hizmet affı ve Pictes öğretmenlerimizin, proje kapsamındaki çalışmalarının hizmet sürelerine dahil edilmesi gibi iki önemli talebi karşılayan müjde vermiştir.

Bu müjdeleri; Alan Değişikliği, Kapsamlı bir ÖMK Değişikliği, Sözleşmeden Kadroya Geçenlerde Aile Bütünlüğünün Sağlanması, Şube Müdürlerinin, Müfettiş Yardımcılarının, Araştırmacıların Taleplerinin Görülmesi ve Çözülmesi, Ek Öğretmen Ataması, İl İçi Sıra Tayini Uygulaması, deprem bölgesinde görev yapan eğitim çalışanlarının mücbir sebepler ile il dışına giden/gitmek isteyenlerin tekrar dönüşlerini kolaylaştıracak şekilde geçici görevlendirmeyle istedikleri illerde görevlendirmesi, Yönetici Atama Yönetmeliği Değişikliği gibi başlıklarda da bekliyoruz." dedi.

Eğitim-Gücü-Sen tarafından yapılan açıklamada "Sendikamız, sahanın sesi olmaya devam ediyor.Taleplerimiz bir bir karşılık buluyor.Zorunlu hizmet yükümlüsü ve pictes öğretmenlerimizin mağduriyetlerininin giderilmesini resmi yazı ve resmi görüşmelerde talep etmiştir.Sahanın sesini duyan bakanımıza teşekkür ederiz. Hayırlı olsun." denildi.

Eğitim Mil-Sen tarafından yapılan açıklamada "Eğitim Mil-Sen olarak daha önce dile getirdiğimiz bir husus daha kısmi olarak Bakanlığımız tarafından hayata geçirildi. Resmi Gazetede yayınlanan zorunlu hizmet affı öğretmenlerimize hayırlı olsun." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.