Öne Çıkanlar engelli yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği öğretim elemanı TRT EBA TV

Rotasyon İle İlgili Çalışmalar Var!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ''Millî Eğitim Bakanlığı olarak istişare kültürünü kurumsallaştırmak için bütün imkânları değerlendiriyoruz. Ziyaret ettiğimiz her ilde bir araya geldiğimiz öğretmenlerimizle bu kültürü çok daha güçlü hâle getiriyoruz. Öğretmenlerimizin gerek yerel düzeyde karşılaştıkları sorunlara dair gerekse ülkenin genel eğitim politikalarına ilişkin görüş, öneri ve beklentilerini bir sohbet havasında müzakere etme imkânı buluyoruz. Bu istişareler doğrultusunda konuların çözümü noktasında kolektif bir şuurla hareket ediyoruz. Kolektif şuurla hareket ettiğimiz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz, çözüme kavuşturamayacağımız bir konunun olmadığına inanıyorum.'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamaları doğrultusunda; 12-16-20 yıl aynı okulda görev yapan öğretmenler için rotasyon ile ilgili çalışmalar var. Sınıf öğretmenleri resim, müzik gibi derslerde kendi aralarında değişim yapabilecek. Bir hafta içerisinde Okul Öncesi ve Temel Eğitim Yönetmeliği açıklanacak. Yabancı dil öğrenimi için önce sıkı bir Türkçe eğitimi verilecek; ardından 5. Sınıfta yoğunlaştırılmış dil eğitimi verilecek. Öğretmen Yetiştirme ile ilgili ciddi reform gelecek. Hizmet içi eğitim ile buna destek olunacak.’ Önümüzdeki Kasım ayında 1. Sınıf, 5. Sınıf ve 9. Sınıflarda ciddi bir müfredat değişikliği olacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.