Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen ÖSYM

Scientix Projesi COVID-19 Anketi (12 Ekim 2020)

Genel Müdür Anıl Yılmaz imzalı resmi yazıda ''Scientix Projesi, Avrupa'da STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) eğitimini Scientix portalı aracılığıyla yaygınlaştırmayı amaçlayan bir projedir. Avrupa ülkelerinde gerçekleştirilen STEM Eğitim Projelerine Scientix Portalı http://scientix.eu adresinden ulaşılabilmektedir. 

European Schoolnet – Avrupa Okul Ağı tarafından yürütülen Scientix Projesinde, Avrupa ülkeleri ile birlikte Bakanlığımızı temsilen Genel Müdürlüğümüz 2014 yılından itibaren Scientix Projesi Ulusal Destek Noktasıdır.

Scientix Projesi kapsamında, kısa süre önce “COVID-19 salgını sırasında öğretmenlerin ders uygulamaları ve eğitim teknolojilerinin kullanımı” konulu, uluslararası bir anket başlatılmıştır. 3-19 yaş arası öğrencilere eğitim veren anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde eğitim ve öğretim yapan öğretmenlere yönelik hazırlanan ve http://www.scientix.eu/covid19-survey web adresinden yayınlanan bu anketin Türkçe dilinde versiyonu mevcuttur.

Scientix Projesi tarafından hazırlanan söz konusu anket, COVID-19 salgınını izleyen haftalarda öğretmenlerin kullandığı eğitim teknolojileriyle, karşılaştıkları sorunlarla, benimsedikleri çözüm yollarıyla ve paylaşmak isteyebilecekleri önerilerle ilgili bilgi toplamayı amaçlamaktadır. Bu anketin sonuçları, pandemi sürecinde öğretmenleri daha iyi destekleyecek hususları tespit etmeye ve gelecekte yapılacak çalışmaları şekillendirmeye yardımcı olacaktır. Öğretmenlerimiz bu anketi 31 Ekim 2020 tarihine kadar yanıtlayabilir.

Bu sebeple; öğretmenlerimizin http://www.scientix.eu/covid19-survey web sayfasından yayınlanan “COVID-19 salgını sırasında öğretmenlerin ders uygulamaları ve eğitim teknolojilerinin kullanımı” uluslararası anketine katılım sağlayabilmeleri için İl Milli Eğitim Müdürlüğünüze bağlı okullarda görev yapan tüm öğretmenlere söz konusu anketin duyurulması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.