Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği öğretmen ÖSYM

Uzman ve Başöğretmen Unvanı Almaya Hak Kazanan Öğretmen Sayıları

''Uzman öğretmenlik sınavında 422 bin 368 öğretmenimiz başarılı oldu. Muaf tutulanlarla birlikte 516 bin 974 öğretmenimiz uzman öğretmen olma hakkını kazandı. Başöğretmenlik sınavında da 66 bin 422 öğretmenimiz başarılı oldu. Muaf tutulanlarla 66 bin 679 uzman öğretmenimiz başöğretmen olma hakkını kazandı.'' dyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Eğitime ilişkin her reformu, her kararı, uzun istişareler neticesinde, artısını eksisini iyi hesap ederek tasarladık ve uyguladık. Öğretmenlerimizin altmış yıllık hayali olan "Öğretmenlik Meslek Kanunu" da işte bu yaklaşımın bir hasılası olarak ortaya çıkardık. Bu kanunla amacımız; sizler için mesleki gelişiminize katkı sunacak bir kariyer sistemi inşa ederken mali ve sosyal haklarınızı da iyileştirmekti. Kanun, yürürlüğe girer girmez daha önüne arkasına, getirdiği kazanımlara bakmadan, birileri öğretmenlerimizi kışkırtmaya başladı. Tamamı yalan veya yanlış bilgilerle, devletimizle öğretmenlerimiz arasına fitne sokmaya çalıştılar. Boykot çağrıları yaparak Kanun'un getirdiği haklardan öğretmenlerimizin faydalanmasına mani olmak istediler ama öğretmenlerimiz bu kirli oyuna gelmedi. Devletimizin kendilerine sunduğu tarihi fırsata sahip çıkan öğretmenlerimiz, siyaset simsarlarına da gereken cevabı vermişlerdir.

Lisansüstü eğitim yapmış olan 94 bin 863 öğretmenimiz ise sınavdan muaf tutulmuştur. Buradan, kariyerlerine ve geleceklerine sahip çıkan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Kanun kapsamında uzman ve başöğretmen unvanı almaya hak kazanan öğretmen sayılarını bugün sizlerle paylaşmak istiyorum. Uzman öğretmenlik sınavına başvuran 432 bin 672 öğretmenimizin 422 bin 368'i sınavda başarılı oldu. Muaf tutulanlarla birlikte toplam 516 bin 974 öğretmenimiz uzman öğretmen olma hakkını kazandı. Başöğretmenlik sınavına başvuran 68 bin 67 uzman öğretmenimizin 66 bin 422'si sınavda başarılı oldu. 257 uzman öğretmenimiz ise doktora eğitimini tamamladıkları için sınavdan muaf olmuşlardı. Böylece 66 bin 679 uzman öğretmenimiz başöğretmen olma hakkını kazandı. Gerek kışkırtmalara prim vermedikleri gerekse gösterdikleri üstün başarıdan ötürü uzman öğretmenlerimiz ve başöğretmenlerimizi tebrik ediyorum.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Vatanımızın dört bir köşesinden gelen siz öğretmenlerimizle beraber olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün tüm öğretmenlere hayırlı olmasını diliyorum. Teröre şehit verdiğimiz İstiklal Caddesi'nde Arzu Özsoy ve Karkamış'ta Ayşegül Alkan öğretmenlerimiz için de başsağlığı diliyorum.

Öğretmenimize eli kalkanın biz her şeyini darmadağın ederiz. Ülkemize yönelik terör tehdidi tamamen sona erene kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Öğretmenlerimizin canına kasteden alçaklara, döktükleri her damla kanın hesabını misliyle sormaya devam edeceğiz. Bizim varlık sebebimiz öğretmenlerimizdir. Biz öğretmenlerimizle bugünlere geldik. Eğer Cumhurbaşkanı olduysak öğretmenlerimizin sayesinde oldu.

Silahlı Kuvvetleri, Irak´ın ve Suriye´nin kuzeyine düzenledikleri hava harekatları saldırıların planlandığı ve gerçekleştirildiği terör yuvalarını darmadağın ediyorlar. Şu anda Parlamentomuzda bundan rahatsız olan ne idüğü belirsiz birileri var.

Bundan rahatsızlar, neden rahatsızlar Milli İstihbarat, Silahlı Kuvvetler, polis teşkilatı neden kalkıp da bu insanlarla uğraşıyorlarmış . Nerede bir terörist varsa bu milletin güvenlik teşkilatı orada olacak. Bunu bugün söylemiyoruz, Gabar´da da olacağız, Cudi´de de olacağız, Tendürek´te de olacağız.

Sınırlarımız içinde ve dışında bu mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz. Evlatlarımızı terör tehdidi olmadan yaşatmaya kararlıyız. Öğretmenler bilgisi ile beraber, tecrübesi ile beraber bizlere örnek oluyor. Öğretmen olmak bir cana dokunmaktır.

Öğretmenlerimiz eğitim öğretim sistemimizin temel yapı taşı olmakla birlikte karakterlerimizin de mimarıdır. Son 20 yıldır öğretmelerimizin görevlerini gönül huzuruyla yapabilmeleri için pek çok adım attık.

Her seviyede çok sayıda eğitim kurumu kazandırdık. Derslik sayısını 2'ye katlayıp kalabalık sınıf sorununu çözdük. 120 kişilik sınıflarımız vardı. Bizim çektiğimiz çileyi bu nesil çekmesin diye düzenlemeler yaptık.

Eğitimi daima ilk sıraya yerleştirdik. Türkiye büyüdükçe şartları ve imkanları çoğaldıkça öğretmenlere yansıtmayı görev bildik. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bütçede aslan payını eğitime ayırdık.

Biz günü kurtarmaya değil, geleceği inşa etmeye, geleceğe yön vermeye odaklandık. Eğitime ilişkin her reformu uzun istişareler neticesinde tasarladık ve uyguladık. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu ortaya çıkardık.'' dedi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Pazartesi günü Gaziantep Karkamış'taki hain terör saldırısında tüm yavrularını, öğrencilerini sığınağa götürdükten sonra, 'Acaba bir öğrencim geride kaldı mı?' diye tereddüde düşerek tekrar sığınaktan çıkıp şehit olan Ayşenur Alkan öğretmenimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Yine bir hafta önce bir hain saldırıda İstiklal Caddesi'nde hayatını kaybeden Arzu Öğretmen'imizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu ülkenin çok daha güçlü olması için, dâhili ve harici tüm bedhahlara rağmen bu ülkenin kutlu yürüyüşüne devam etmesi için canlarını feda eden tüm şehit öğretmenlerimizi bu özel günde bir kez daha anıyorum.

Aziz ülkemize gelince... İlla bir şeye benzetecekseniz, her budağından sürgün atan salkım saçak bir böğürtlen çalısına benzeteceksiniz Türkiye'yi. Bir sürgünü çiçeğe dururken diğerinin kurumakta, ötekinin meyve vermekte olduğunu görün. Tek bir sürgüne takılıp kalmayın, bütüne bakmayı âdet edinin. Unutmayın ki düz akılla anlaşılmaz; pergele, cetvele gelmez kendine has bir kimliği vardır Türkiye'nin. Batmaz. Batarsa, okyanuslar taşar.' '' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.