Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu A101 BİM ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler ŞOK

Yabancı Dil; Kültür, Sanat ve Spor Ders Saatlerinin Düzenlenmesi (4 Eylül 2023)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Millî Eğitim Bakanlığı; Ağustos 2023’te yayımlanan Tebliğler Dergisi 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılından itibaren 9. sınıftan başlamak üzere Almanca dersinin kademeli olarak zorunlu dersler arasından kaldırılacağını duyurdu. Daha önce yapılan müfredat değişikliği ile İngilizce ders saatlerinde da azalma yapılmıştı. 2. yabancı dil uygulamasını zorunlu olmaktan çıkaran bu uygulama ile; yabancı dil alanında çağın gerektirdiği bilgi ve donanıma sahip öğrenci yetiştirmek imkânsız hale gelmekte, bu branşların öğretmenlerini de norm sorunuyla karşı karşıya getirmektedir.

Benzer şekilde seçmeli ders olarak sunulan resim, müzik beden eğitimi vb. derslerin özellikle küçük yaş gruplarından başlayarak öğrencilerin yetenek ve ilgilerini keşfedip geliştirmeleri için ne kadar önem arz ettiği bilinmektedir. Seçmeli hale getirilen derslerle öğrencilerin gelişimi için yeterli ders saati sağlanamamakta aynı zamanda öğretmenlerimiz de ders saati dolduramama ve dolayısıyla norm fazlası olma gibi problemlerle karşılaşmaktadır.

Bakanlığınızın yukarıda belirttiğimiz hususu da dikkate alarak dil ders saatlerinin arttırılması, Almanca dersinin yine zorunlu dersler kategorisine alınması ve kültür, sanat, spor derslerinin ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında zorunlu ders saatlerinin çoğaltılması konularında gerekli çalışma ve müfredat değişikliklerinin yapılması hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.