Öne Çıkanlar engelli yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği öğretim elemanı TRT EBA TV

Yarıyıl Tatili Etkinlik Takvimi (Okul Öncesi Eğitim)

Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi doğrultusunda yarıyıl tatili 20 Ocak 2024 Cumartesi günü başlayıp 4 Şubat 2024 Pazar günü sona erecektir. Yarıyıl tatilinde; çocuklara sunulan öğrenme deneyimlerinin zenginleştirilmesi, aile ile geçirilen zamanın niteliğinin artırılması ve okul ile ev arasındaki devamlılığın desteklenerek çocukların edindiği bilgi, beceri ve tutumların kalıcılığının sağlanmasına yönelik "Yarıyıl Tatili Etkinlik Takvimi" hazırlanmıştır. Okul öncesi kademesine yönelik hazırlanan bu takvim, ailelerin yarıyıl tatili boyunca çocuklarıyla birlikte nitelikli vakit geçirebilmeleri için günlük etkinlik önerileri sunmaktadır. 

Takvimde Temel Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Zarife SEÇER'in ''Okul öncesi dönemde kazanılan temel bilgi, beceri ve alışkanlıklar çocuğun sosyal yaşamını etkilemenin yanı sıra sonraki eğitim hayatını da biçimlendirmektedir. Bu nedenle okul öncesi eğitim döneminde verilecek bilimsel ve sistematik eğitim, eğitim sisteminin en can alıcı basamağı olarak görülmektedir.

Çocukların iyi olma hâli; sağlıklı, mutlu ve düşünüp sorgulayabilen aktif birer birey olmalarıyla yakından ilişkilidir. Çocukların büyüdükleri çevre zenginleştirildiğinde potansiyelleri en üst seviyeye çıkmaktadır. Yarıyıl tatili süresi boyunca evde aile ile geçirilen zamanın niteliğinin artırılması, çocuklara zenginleştirilmiş bir çevre sunulması ve okul ile ev arasındaki devamlılık desteklenerek bilgi, beceri ve tutumların kalıcılığının sağlanması için “Yarıyıl Tatili Etkinlik Takvimi” hazırlanmıştır.

Bu takvim, ailelerin 16 günlük tatil süresince çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirebilmeleri için günlük etkinlik önerileri sunmaktadır. Akışlar çocukların düşünmesini teşvik edecek bir soru ile başlamaktadır. Her gün; bir kitap önerisine, doğada yapılacak faaliyetlere ve devamında çocuğun okulda edindiği becerilerin pekiştirilmesi için ailecek yapılacak bir etkinlik veya oyun önerisine yer verilmiştir. Her etkinlik, çocuğunuzun gelişimine katkıda bulunacak şekilde tasarlanmıştır. Yarıyıl tatilini çocuklarınızla keyifli geçirmeniz için hazırlanan bu materyalden faydalanmanız dileğiyle.'' şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Takvime https://tegm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2024_01/16150803_okuloncesiegitimyariyiltatilietkinliktakvimi.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.