Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu BİM A101 ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler ŞOK

2022 Yılı Asgari Ücret Belli Oldu Mu?

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun ev sahipliği yaptığı toplantıda işçi tarafı ile işveren tarafı taleplerini paylaştı. Yeni yıldan itibaren geçerli olacak asgari ücret miktarı uzlaşı sağlanamadığı için üçüncü toplantıda da belirlenemedi.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, toplantı sonrası yaptığı açıklamada "Yaptığımız hesapta Hacettepe tarafından verilen parametrelere rakamları karşılaştırdık. Bu rakamlara göre, 2 bin 979 lira ile 3 bin 567 lira arasında eski formüle göre değişiyor. TİSK bu rakamı 3 bin 100 lira olarak daha uygun buluyor. 3 bin 567 liraya Türk-İş diyor ki ben daha farklı besin kaynaklarını tercih ederim diyerek bu rakam da 3 bin 900'ün altına düşmez diyor. Bugün için net bir tarih henüz belirleyemedik" dedi.

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, "Biz üçlü saç ayağının en önemli temsilcisi olarak ülke geleceği için önemli kararlar vermeye çalışıyoruz. Komisyonda yapılan toplantıda rakam önerisi olmadı. Bu sene kuvvetli bir veri analizi işletmelerden alınan görüşler var. Tabi bazen bizlere düşük gelen yüksek gelen farklı rakamlar zikrediliyor. Bu rakamları çözmede devletimizin işverenlere yapacağı teşvik ve çalışanlara yapılacak vergi indirimlerinin belirleyici olacağını düşünüyoruz. Bu destekleri alabilirsek biz üçlü imzayı alabileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Türk İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, "Zor bir süreç yaşıyoruz. Başlangıçta iyimser yorumlar vardı ama şuan iyi durumda değiliz. İşveren kesimiyle iyi durumda değiliz. TÜİK'in açıkladığı enflasyon ile gerçekleşen enflasyon arasında uçurum var. Dövizdeki hareketlilik biliniyor." dedi.

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, ''Bahsedilen türden 3.100 TL gibi bir rakam olmadı. Asgari ücretlinin enflasyona ezdirilmeyeceği ortada.'' dedi.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün, "Yüzdeli zamlar, emekliler arasında adaleti sağlamıyor. Aksine, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapıyor. Emeklinin mutlu olacağı, iyi bir hayat standardını yakalayabileceği bir seyyanen zam verilmesi lazım. Emekliler, bu ülkenin annesi-babası. Anne ve babanın sıkıntı yaşamaması lazım. Ülkesine yıllarca hizmet etmiş bu insanların mutlaka gönlünün alınmasını ve tatmin edici bir maaş zammı verilmesini istiyoruz. Eğer asgari ücretliye veriliyorsa memurlara ek ödeme hakkı geliyorsa emeklilere de aynı oranda zam verilmeli. Emekli maaşlarında asgari ücretteki artış kadar zam olmalı. Çalışanlara Asgari Geçim İndirimi (AGİ) adı altında, eş ve çocuk durumuna bakarak 300 liranın üzerinde ödeme yapılıyor. Emekli de 3 bin lira maaşı olsa yüzde 4 ek ödemeyle 120 lira alır. Ek ödeme yüzde 10'a çıksa emekli, 300 lira alır ve adalet yerine gelmiş olur. Ek ödemenin artmasını istiyoruz. Ek ödemeler, yüzde 4'ten yüzde 10'a çekilmeli.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.