Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu BİM A101 ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler ŞOK

Bir Talep Enflasyonu Ortaya Çıktı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ''Bir talep enflasyonu ortaya çıktı. Bunu ortadan kaldırabilmek için de Türkiye'de arz yönlü politikalar uygulanmaya başlanıyor. Kiraların çok yüksek olduğunu düşünüyoruz, bunu yaşıyoruz hep beraber. Bunun yolu Türkiye'de konut arzının ciddi, güçlü bir şekilde desteklenmesi.

Şundan vatandaşlarımız emin olsun dövizin sabit noktada tutulabilmesi, enflasyonun ortaya çıkmasına neden olan bütün tek tek onlarca farklı alanın bir şekilde kontrol altına alınarak enflasyonist baskının azaltılması ikinci alanımızı oluşturuyor. Hükümetteki arkadaşlar sabahlara kadar çalışarak bunları temin etmeye çalışıyorlar.

Bir taraftan fiyatları aşağıya çekeceğiz, bir taraftan alım gücünü yukarıya doğru çıkartarak vatandaşımızın bu zor süreci atlatmasını temin edeceğiz.

Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecek. Tayyip Erdoğan bir dünya lideridir, Türkiye'nin markası ama artık kimsenin Tayyip Erdoğan'ın arkasına sığınarak seçim kazanması imkanı, ihtimali yoktur. Her bir politik aktörümüzün, sadece aday olarak söylemiyorum ilçe, il başkanımız, belediye başkanımız, meclis üyelerimiz.

Türkiye'nin geleceğine ilişkin neleri ortak yapacağınızı millete çok iyi şekilde anlatabilmelisiniz. Bu anlamda biz partiler üzerinden oturup anlaşmaktan ziyade seçmen tabanı üzerinde olumlu bir etki oluşturmanın çok daha yapıcı bir tarafı olduğunu düşünüyoruz.

Karşıdaki bloğun kimi aday göstereceğini söylemek bize düşmez. Kendileri bir aday tespit edecektir. Tespit edemiyorlar gerçi.

Böyle bir şey var mı, bizim adayımız senelerdir ortada, 20 senedir yıpranmıyor da Allah aşkına onların adayı 20 günde mi yıpranacak? 20 günde yıpranan bir adayla da uğraşmasınlar. Kusura bakmasınlar yani böyle bir şey olabilir mi? Türkiye'nin ikinci partisi oy oranları itibarıyla CHP. Doğal olarak 6 artı 1'lik masa bugüne kadar eğer geldiyse burada aslan payı da sayın Kılıçdaroğlu'nundur. Ana muhalefet, Türkiye'nin ikinci partisinin başkanının aday olmasından daha doğal bir şey olamaz, Cumhurbaşkanımızın söylediği bu. 'İlla aday olsun' diye bunu söylemiyor.'' dedi.

''Erken seçim bekliyor musunuz?'' sorusuna AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ''hayır, defaatle açıklandı, Haziran 2023.'' şeklinde cevap verdi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ''Z kuşağı AK Parti'ye oy verir mi?'' sorusuna ''Verir. AK Parti bütün kamuoyu yoklamalarında birinci partidir. Siyasi hayatım boyunca oy oranı vermedim. Zaten oy oranları da yavaş yavaş sahada görülmeye başlayacaktır. AK Parti birinci partidir, bu anlamda ben seçimde bir problem görmüyorum.'' diye cevap verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.