Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri Hazine ve Maliye Bakanlığı öğretmen

Cumhurbaşkanı Erdoğan İlk Doğalgaz İçin Tarih Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz subvanse etme noktasında özellikle enerjide, doğalgazda Avrupa ile mukayese edilemeyecek şekilde fiyatlarımız ucuz. Bu gerçeği bir defa muhalefet görmek istemiyor. Avrupa'da fiyatlar bizimle mukayese edilemeyecek derecede çok daha pahalı. Doğalgazda ve enerjide. Biz ise bu kadar ucuz fiyatla doğalgazı verirken, enerjiyi verirken yalan yanlış her tür haberleri uyduruyorlar. Biz yalancı ile nereye kadar bu şekilde yaraşacağız. Benim huyum var, yalanla bunlara mukabele etmek değil. Rakamları konuşturuyoruz. Enerjide durum şu. Hanelere doğalgazı dörtte bir, elektiriği ise yarı fiyatına veriyoruz. Ama sen ne dersen de onlar hala buna inanmak istemiyorlar. İnansaız da inanmasanız da rakamlar ortada, maliyetinin çok çok altında veriyoruz. Biz vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz.

İktidara geldiğimizde kiralama yöntemiyle bu işi yürütüyorduk ama para vermiyorduk. Diyorduk ki 'bulursanız doğalgazı bunu yüzde 50 yüzde 50 paylaşırız'. Sondaj çalışmaları sismik araştırmalar yapılıyor sonuç alınamıyordu. Daha sonra kendimiz bu adımı attık. Berat Bey'in Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olduğu dönemde iki tane sismik araştırma ve ardından sondaj gemileri aldık. Gemilerin sayısı 5'e çıktı. Şimdi 6. sondaj gemisine kavuştuk. İnşallah birkaç ay içerisinde teslimi yapılacak. Bununla beraber 4 tane sondaj gemisine 2 de sismik araştırma gemisine sahip olmuş olacağız. Karadeniz özellikle Akdeniz'de Mavi Deniz diyelim çalışmalarımızı çok daha yoğun, öz güvenle yapmış olacağız. 2022 içerisinde tüm kuyularda tamamlama operasyonların bitmesini planlıyoruz. Bir taraftan deniz tabanlı üretim, kara tesisleri inşaatları devam ediyor. 2023 yılı Ocak ayında Sakarya gaz sahasında ilk üretimi planlıyoruz. İkinci fazın tamamlanmasından sonra bu rakam 40 milyon metreküpe çıkacak. Yeni müjde için ekiplerimiz bölgede yoğun çalışma yürütüyor. Olumlu netice aldıkça müjdeleri paylaşacağız. Üretimi yaptıkça milletimizle doğalgazı çok daha farklı bir şekilde paylaşacağız.

Bu gemilere sahip olmak öyle kolay bir iş değil. TPAO'nun bu gemilere sahip olması ve bütün sismik araştırmalar, öbür taraftan sondaj çalışmaları. Bu gemilere girdiğimiz zaman onların çalışmasını gördüğümüzde hakikaten mutluluğumuz çok çok farklı boyutlara ulaştı. Hele hele doğalgazın çıktığını görünce bunun zevki, keyfi bir başka olacaktır. Buradan doğalgazı çıkardığımız zaman milletimizle paylaşmamız da daha farklı olacaktır.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.