Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen ÖSYM

Engelli Memur Adaylarına 3. Atama Bir Haktır

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ayrıca; 2002 yılında 5.777 olan engelli memurların sayısının 2020 Haziran ayı itibariyle on katına çıkarak 57.408‘e yükseldiğini, böylece kamu kurum ve kuruluşlarının engelli memur kontenjanlarının yaklaşık yüzde 95’lik bir doluluğa ulaşmış olduğunu ifade etmişti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un bu açıklamaları üzerine Türkiye Engelliler Platformu, resmi twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Türkiye Engelliler Platformu tarafından yapılan açıklamada ''11 Ekim 2020 tarihinde yapılacak olan EKPSS'ye 90 bin 600 kişi başvurdu. Ağustos ayında ek başvuru dahilinde bu sayı 100 bini aşmasını ön görüyoruz. Bu konuda atamanın yapılmasından ziyade engelli kotasının arttırılmasına yönelik çalışmalar yapma zorunluluğu doğmuştur.

TBMM'de Ak Parti, Chp ve Mhp partilerinin gurup başkanvekillerine verdiğimiz dilekçelerde kamuda engelli kotasının arttırılması ihtiyacını belirttik. Atama kararı Bakanlık nezdinde, kota arttırımı TBMM'nin görev dahilindedir.’’ Denildi.

Ayrıca Koronavirüs nedeniyle 11 Ekim 2020 tarihine ertelenen EKPSS öncesinde ÖSYM Başkanı Halis Aygün, Ağustos ayı içerisinde EKPSS için yeniden başvuru alınacağını açıklamıştı.

2020 Yılı EKPSS’ye katılmak isteyen fakat başvuru yapamayan adaylar yeniden başvuru sürecini beklerken, daha önce 2020 Yılı EKPSS için başvurusunu yapmış adaylar da yeniden başvurunun haksızlığa yol açacağını düşünüyor.

Bir diğer kesim de daha önce EKPSS’ye katılmış ama atanamamış adayları kapsıyor. Atanamayan engelli memur adayları ise 3. Atama yapılmasını talep ediyor.

Atama bekleyen engelli memur adaylarına yakından destek veren Türkiye Engelliler Platformu, geçtiğimiz günlerde resmi twitter hesabı üzerinden konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği, Batman Engelliler Spor Kulübü, Engelli Sağlıkçılar Platformu, Engelsiz Düşünce Platformu, Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği, Sağlık Hizmetleri Sendikası Engelliler Komisyonu, Ali Haydar Koyun / Engelli Yazar da destek verdiği Türkiye Engelliler Platformu tarafından yapılan açıklamada ‘’Nisan 2018’de yapılan EKPSS sınavına yaklaşık 90 bin engelli memur adayı başvurdu. Sınav sonrası sadece 2 atama yapılarak tercih alındı. Toplamda 3.643 engellinin ataması yapıldı. Kamuda engelli çalıştırma zorunluluğu gereği hala 5.736 EKPSS kadrosu boş bulunuyor. Kanunen doldurulması zorunlu olan engelli kadrolarına atama yapılmaması engelliler arasında mağduriyete sebep olmaktadır.

Pandemi süreci nedeniyle, salgının ilerlememesi için Nisan 2020’de yapılması planlanan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı, 11 Ekim 2020 tarihine ertelendi. Bu kapsamda, normalleşme sürecine girmemizin etkisiyle atama bekleyen engellilerin sabrı kalmamıştır. Hayatlarını zorluk içerisinde devam ettiren engelliler 3.atamanın yapılmasını talep etmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
EDA ERDEMİR 4 yıl önce

BEN DE ENGELLİYİMATAMA İSTİYORUM