Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri ÖSYM Hazine ve Maliye Bakanlığı

Süreli Engelli Sağlık Kurulu Raporları Hakkında (18 Mart 2021)

Genel Müdür Bakan a. Mehmet Nezir GÜL imzalı resmi yazıda "Sağlık Bakanlığınca düzenlenmiş olan sağlık kurulu raporlarından 01.01.2020 sonrasında süresi dolan raporlarının geçerliliğinin 15.03.2021 tarihi itibari ile sonlandırıldığı, sağlık kuruluşlarında yığılmanın önüne geçilmesi amacıyla raporların yenilenmesinin sürece yayılması uygun olacağı söz konusu raporlara sağlanan istisnanın üç ay süreyle daha devam ettirileceği belirtilen Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 10.03.2021 tarihli ve E-23642684-010.99 sayılı yazısı ekte sunulmuştur.

Bu kapsamda rehberlik ve araştırma merkezlerinde yapılmakta olan eğitsel değerlendirme ve tanılama süreçlerinde Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık raporları ile ilgili yapılan açıklamaların dikkate alınması hususunda; bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan E-23642684-010.99 sayılı Süreli Engelli Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Alınan Tedbirler Konulu resmi yazının ayrıntıları ortaya çıktı.

Bakan Yardımcısı Bakan a. Prof. Dr. Sabahattin AYDIN imzalı resmi yazıda "Koronavirüs salgınının seyri ve toplum sağlığı açısından oluşturduğu risk göz önünde bulundurularak Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda dönemsel tedbir uygulamaları belirlenmekte ve kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Bu doğrultuda engelli raporları ve kronik hastaların ilaç ve tıbbi malzeme temini hakkında alınan tedbirler 19.08.2020 tarihli ve 23642684-010.99-E.1226 sayılı yazımızda kayıtlı yazımız ile duyurulmuştur.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin 1 Mart 2021 tarihli toplantısında alınan kararlarla kontrollü normalleşme dönemi olarak adlandırılan yeni bir sürece girilmiştir. Bu itibarla süresi 01.01.2020 sonrasında dolmuş süreli engelli raporlarının ikinci bir talimata kadar geçerli kabul edileceğinin belirtildiği ilgide kayıtlı duyurumuzun ikinci maddesi 15.03.2021 tarihi itibarıyla yürürlükten kaldırılmıştır. Bu tarihten itibaren sağlık hizmet sunucularınca bahse konu raporların yenilenme talepleri karşılanacaktır.

Sağlık kurullarında yığılmanın önüne geçilmesi amacıyla raporların yenilenmesinin sürece yayılması uygun olacağından, bahse konu raporlara istinaden sağlanan istisna, indirim, sosyal hak ve yardımların üç ay süreyle daha devam ettirilmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir.

Yukarıda belirtilen hususlarda sağlık hizmet sunucularında gerekli tedbirlerin alınması, ilgili kurum ve kuruluşların bilgilendirilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini önemle arz ve rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.