Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği öğretmen ÖSYM

2021/38 No'lu Tebliğ Resmi Gazete'de

Resmî Gazete

30 Aralık 2021 PERŞEMBE

Sayı : 31705

TEBLİĞ

Tarım ve Orman Bakanlığından:

BALON BALIĞI AVCILIĞININ DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2021/20)’DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2021/38)

MADDE 1 – 27/6/2021 tarihli ve 31524 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesine İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2021/20)’in 7 nci maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(4) Destekleme kapsamında avlanacak balon balıkları bütün veya kuyruk olarak karaya çıkartılır ve karadaki bertaraf işlemleri sadece il/ilçe müdürlükleri aracılığıyla gerçekleştirilir. Balon balığının türüne göre karaya çıkartma şekli, bütün veya kuyruk olarak belirlenebilir ve destekleme dönemi içerisinde Genel Müdürlük karaya çıkartılma yöntemi ile ilgili değişiklik yapabilir. Balon balıklarının karaya çıkartılma yöntemi Genel Müdürlüğün internet sitesinde ilan edilir ve takip eden iş gününden itibaren balık alımları ilan edildiği şekilde yapılır.”

“(8) Balon balığı alımlarının kuyruk teslimi şeklinde yapıldığı durumda balıklar, etik kurallar çerçevesinde kafalarına tek seferde sertçe vurularak öldürülür, kuyruk kesimi, balıkçı gemilerinde koruyucu eldivenler kullanılarak insan sağlığına risk oluşturmayacak koşullar altında yapılır. Balon balığının ilan edilen teslim noktalarından karaya çıkartılmak üzere sadece kuyruğu alınır, kuyruğu dışında kalan kısmı karın bölümünden yarılarak kıyıdan en az bir deniz mili mesafede denize atılır. Balon balıkları karınları yarılmadan, kıyıya bir deniz mili mesafeden daha yakın noktalarda, koylarda, liman ve barınak içlerinde kesinlikle denize atılamaz.”

MADDE 2 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Tarım ve Orman Bakanı yürütür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.