Öne Çıkanlar Hakmar Express Koronavirüs Hazine ve Maliye Bakanlığı Hakmar Express Aktüel Ürünler Mahmut Özer

7222 Sayılı Karar Resmi Gazete'de

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin ekli Kararın yürürlüğe konulmasına, 4736 sayılı Kanun'un 1'inci maddesi gereğince karar verilmiştir.

2/5/2023 TARİHLİ VE 7222 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARININ EKİ

KARAR

MADDE 1- (1) Ülkemizde 6/2/2023 tarihinde yaşanan ve genel hayatı etkileyen depremlere bağlı olarak vücut travması sonrası sinir ve ekstremite hasarı oluşan kişiler, sağlık kurulu raporuyla rehabilitasyon süreçlerinde ihtiyaç duydukları, yaralanma seviyesine göre ilk kez kullanılacak ekstemal alt ve üst ekstremite/gövde protez ve ortezler ile buna yönelik tedavi giderlerinin karşılanmasında, 8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kanunun 1'inci maddesinin birinci fıkrası hükmünden muaftır.

(2) Birinci fıkra kapsamındaki kişilere Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesislerinde yapılan giderler, genel sağlık sigortası kapsamında olanlar için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar için İçişleri Bakanlığı tarafından karşılanır.

(3) Bu maddenin uygulanmasıyla ilgili usul ve esasları belirlemeye ve doğabilecek tereddütleri gidermeye Sağlık Bakanlığı yetkilidir.

MADDE 2- (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- (1) Bu Karar hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.