Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen ÖSYM

Normalleşme Sürecinde Sanayi Kuruluşları-Esnaflar-Ticaret-Turizm

Tüm küçük ve orta ölçekli esnaf, hizmet ve ticaret sektörlerine ilişkin sektör bazlı çalışma tedbirlerinin hazırlanması ve sektörlerin kontrollü olarak hizmete açılması süreci 4 Mayıs 2020 tarihindeydi. 

Tersaneler test ve karantina hizmetlerinin açılması amacıyla kuralların belirlenmesi süreci 10 Mayıs 2020 tarihindeydi. İnşaat Sektörüne ilişkin hizmet veren kurum ve kuruluşlara normalleşme için eğitim verilmesi ve tedbirlerin hazırlanması 4 Mayıs 2020 tarihindeydi. Yurtdışı belgelendirme faaliyetlerinde kademeli olarak normalleşmeye 1 Eylül 2020 tarihinde geçilmesi planlanmaktadır.

Küresel değer zincirlerinde oluşan değişimlerin ilgili sivil toplum kuruluşları ve kamu işbirliğinde değerlendirilmesi, değer zincirinde oluştuğu tespit edilen boşlukların Türk üreticilerce doldurulmasına yönelik çalışmalara 1 Mayıs 2020 tarihinde başlanmıştı.

Kara gümrük kapılarına laboratuvar ve karantina alanları 4 Mayıs 2020 tarihinde kurulmuştu. Tesfiyelik eşyanın satıldığı 5 parakende satış mağazası faaliyetlerinin 1 Haziran 2020 tarihinde devam etmesi planlandı.

Tüketici Hakem Heyeti toplantılarının 15 Haziran 2020 tarihinde başlanması planlandı. Belge ibrazları için ek süre verilmesi uygulamasının 15 Haziran 2020 tarihinde sonlandırılması planlandı.

Turizm bölgeleri için gerekli olabilecek sağlık kapasitesinin 20 Mayıs 2020 tarihinde artırılması planlandı. İç ve Dış Turizmin başlatılmasına ilişkin süreçte; tanıtım kampanyalar üzerine 18 Mayıs 2020 tarihinde çalışılmasına karar verildi.

Yurt içi ve yurtdışı turizm hareketleri başlaması için ulaşım takviminin 27 Mayıs 2020 tarihinde hazırlanması planlandı. Turizm hareketinin başlaması için sertifikasyon çalışmasının 15 Mayıs 2020 tarihinde yapılması planlandı. 

Otel, Motel, Pansiyon İşletmecilerinin uygun şartlar altında müşteri kabulüne 27 Mayıs 2020 tarihinde başlanması planlandı. Havalimanlarının işletilebilmesi için laboratuvarların kurulup, test ve tedavi altyapısının işleme alınması süreci 1 Haziran 2020 olarak planlandı.

Müze ve örenyerlerinde genel ve özel kurallara uyulmak şartıyla kontrollü şekilde ziyarete 1 Haziran 2020 tarihinde açılması planlandı. Sergi gibi kültürel faaliyetlerin 1 Haziran 2020 tarihinde yapılması planlandı.

Kütüphanelerin genel ve özel kurallara uyulmak şartıyla haftanın belirli günlerinde hizmete açılması süreci 1 Haziran 2020 olarak belirlendi. Yurt dışında bulunan kültür merkezlerinin yıllık faaliyetlerine 1 Haziran 2020 tarihinde yeniden başlaması planlandı. Kültür merkezlerinde etkinliklerin 1 Temmuz 2020 tarihinde başlatılması planlandı.

Sinema ve Tiyatro Etkinliklerine ilişkin planlar arasında genel ve özel kurallara uyulmak şartıyla uygun salonların gösterime açılması ile nöbetçi tiyatro uygulaması, açık hava yaz oyunları ve kamyon tiyatro projesinin 1 Temmuz 2020 tarihinde hayata geçirilmesi var. 

Ertelenen sinema alanındaki kültürel ve sanatsal etkinliklerin gerçekleştirilmesi ve yeni destekler verilmesi süreci 1 Temmuz 2020 tarihindedir.

Konser Salonlarının %50 kapasitesi ile 1 Haziran 2020 tarihinde başlatılması planlandı. Konserler salonlarının %50 kapasitesi ile genel ve özel kurallara uyulmak şartıyla oturma düzeni olmayan ayakta konserlerin 1 Temmuz 2020 tarihinde başlatılması planlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.