Öne Çıkanlar altılı masa Sağlık Bakanlığı TUS AÖO 2024 Yılı DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu

2022 Yılı Hazine ve Maliye Uzmanlığı Naklen Geçiş Sınavı Duyurusu

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı'na Sözlü Sınav ile 100 adet Hazine ve Maliye Uzmanı alınacak. Başvurular 31 Ağustos-23 Eylül 2022 tarihleri arasında alınacak olup, sözlü sınav yeri ve tarihi daha sonra duyurulacaktır.

01/07/2022 tarihli ve 7417 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un geçici 1'inci maddesinin birinci fıkrası uyarınca kurumlar arası naklen atama yapılarak Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı bünyesinde Hazine ve Maliye Uzmanı olarak görevlendirilecek 100 personelin belirlenmesi amacıyla sınav düzenlenecektir.

Sınava ilişkin usul ve esaslar aşağıda belirtilmiştir.

A- Başvuru Şartları

(1) Yapılacak sınava başvuruda bulunmak isteyenlerde;

a) Mesleğe özel yarışma sınavı ile girmiş ve yeterlik sınavında başarılı olarak bulundukları kadrolara atanmış olmak,

b) 05/07/2022 tarihi itibarıyla, 11/10/2006 tarihli ve 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun'un 2'nci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde sayılan denetim elemanı (Vergi Müfettişleri, Gümrük ve Ticaret Müfettişleri, Bankalar Yeminli Murakıpları, Hazine Kontrolörleri, Sigorta Denetleme Uzman ve Aktüerleri1, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Sermaye Piyasası Kurulu Uzmanları ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Denetçileri ve Uzmanları) kadrolarında bulunmak şartları aranır.

B- Başvuru Esasları

Başvurular, Bakanlık internet adresinde (www.hmb.gov.tr) yer alan Sınav Başvuru Formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurularak ve çalışmakta olduğu kurumdan alınacak Hizmet Belgesi, (versa) Yabancı Dil Sonuç Belgesi, Adli Sicil Kaydı Belgesi ve fotoğraf eklenmek suretiyle 23 Eylül 2022 (en geç saat 17.30'a kadar) tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacaktır.

Başvurular https://sinav.hmb.gov.tr/ linkinden alınacak.

İLAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.