Öne Çıkanlar 2024 Yılı Mayıs Ayı Koç Burcu Para Yorumu BİM ŞOK A101 ŞOK 8 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler

Ayniyat Saymanı (15 Şubat 2024)

Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul ve Hüseyin Öztürk imzalı resmi yazıda ''Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından verilen 3600 Ek Gösterge vaadi, Konfederasyonumuz tarafından 6. Dönem Toplu Sözleşme'de ''Ek göstergelerin düzenlenmesi'' şeklinde hüküm altına alınmış ve 01/07/2022 tarihli ve 7417 sayılı ''Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'' ile yasalaşarak 5.3 milyon kamu görevlisi ve emeklisinin ek göstergelerinde düzenleme yapılmıştır.

İlgili Kanuna dair Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleştirilen görüşmelerde; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na ekli (I) sayılı Cetvelin Genel İdare Hizmetleri Sınıfı bölümünde yer alan ''h'' ve ''ı'' bentleri Konfederasyonumuzun teklifi ile eklenerek/değiştirilerek, bu cetvelde yer alan ''bölge müdür yardımcısı, il müdür yardımcısı, ilçe müdürü, daire başkan yardımcısı, başkan yardımcısı, şube müdürü, sayman, şube müdür yardımcısı, müdür yardımcısı, sayman yardımcısı, hazine sayman yardımcısı, yüksekokul sekreteri, enstitü sekreteri, merkez sekreteri, kurum sekreteri, birlik sekreteri, savunma sekreteri, genel sekreter, genel sekreter yardımcısı, sivil savunma uzmanı kadrolarında bulunanlar, diğer müdür ve başkan unvanlı kadrolar ile bunların yardımcıları ile (II) sayılı Cetvelde sayılan kadro unvanlarında bulunanlar'' unvanlarına yönelik de 3600 Ek Gösterge kazanımı sağlanmıştır.

Ek göstergeleri düzenleyen 657 sayılı Kanun'un (I) sayılı Cetvelinde ''ayniyat saymanları'' ayrı bir unvan olarak sayılmamasına rağmen, uygulamada ayniyat saymanı unvanlı kamu görevlisi ve emeklilerinin 3600 ek göstergeden yararlandırılmadığı görülmektedir. Söz konusu değerlendirme mağduriyetlere sebep olmakta, ayniyat saymanı kadrosunun da ''sayman'' kadrosu içinde değerlendirilmesi gerekmektedir.

Resmi yazıya https://www.memursen.org.tr/uploads/haberresim/2023_3/3600talep.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.