Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği ÖSYM öğretmen

Devlete Hizmet Etmek İçin Yetiştik

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları, aldıkları eğitim ve yüksek KPSS puanları ile Devletimizin idari kadrolarında görev yapmaya hazırlar. İİBF Mezunları "Yıllarımızı verdik veriyoruz. Bu süreçte edindiğimiz bilgi birikimi düşünüldügünde, kurum sınavında GUY tarihinin en yüksek puanlarıyla herkes başarısını ortaya koydu. Kurumiçi sınavın tamamen iptal edilerek, kadrolarin bize tahsis edilmesini istiyoruz." diyorlar.

İİBF Bölümleri; Kamu Yönetimi, İktisat, Maliye, İşletme, Ekonometri, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümlerini kapsamaktadır.

İİBF mezunları; KPSS Lisans, KPSS A Grubu Sınavı, Müfettişlik, Uzmanlık ve Denetmenlik, İdari Hakimlik, Kaymakamlık, Sayıştay gibi sınavlara katılabilmektedir.

İİBF Mezunlarının; Merkez Bankası Uzmanlığı, Sayıştay Denetçiliği, Kaymakamlık, İdari Hakimlik, TRT Yönetim Uzmanlığı ve TRT Denetçiliği, Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu, Bakanlık Müfettişliği, Bakanlık Uzmanlıkları, Bakanlıklara Bağlı, İlgili veya İlişkili Kurum veya Kuruluş Müfettişliği, Bakanlıklara Bağlı, İlgili veya İlişkili Kurum veya Kuruluş Uzmanlığı, Belediye Müfettişliği veya Uzmanlığı, Denetçilik, Kontrolörlük, Bakanlık veya Bağlı Kuruluş Denetmenliği, Bakanlık veya Bağlı Kuruluş Taşra Uzmanlığı, Bakanlık Meslek Memurluğu, Diğer Meslek Memurlukları, Memur, VHKİ veya Bilgisayar İşletmenliği gibi çalışma alanları bulunmaktadır.

22 Mayıs 2021 tarihinde yapılacağı ilan edilen Gelir Uzmanlığı Özel Sınavı Hakkında Duyuruda "Başkanlığımızca 22 Mayıs 2021 tarihinde yapılacağı ilan edilen, Gelir Uzmanlığı Özel Sınavına ilişkin açılan dava neticesinde; Danıştay İkinci Dairesinin “7176 sayılı Kanunun Geçici 1’inci Maddesinin Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar”ın bazı bölümlerinin yürütülmesinin durdurulması yönündeki E:2020/1713 sayılı kararına istinaden 22 Mayıs 2021 tarihinde yapılacak Gelir Uzmanlığı Özel Sınavı Başkanlığımızca iptal edilmiştir." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.