Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği öğretmen ÖSYM

Disiplin Cezalarının Affı Konusunda Kanun Teklifi

Disiplin cezalarının affını düzenleyen 5525 Sayılı Memurlar İle Diğer Kamu Görevlilerinin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkında Kanun'un 14 Şubat 2005 tarihinden 1 Nisan 2020 tarihine kadar işlenmiş fiiller için de uygulanması amaçlanmıştır.

Soru önergesinin Genel Gerekçesinde ''küresel pandemiye dönüşen COVID-19 ile mücadelede, halk sağlığı ve hatta ulusal güvenlik için sağlık çalışanlarının önemi bir kez daha hatırlanmıştır. Çeşitli sebeplerle disiplin cezası alıp kamu görevinden ihraç edilen ya da uzaklaştırılan pek çok kamu görevlisi bu zor günlerde aldıkları sağlık hizmetleri eğitimini kullanamadan atıl durumdadır.

Başta FETÖ ve bölücü terör örgütleri ile yüz kızartıcı her tür suç ile ilişkisi olan kişiler hariç tutulmak kaydıyla, kimi konulardan kamu görevinden ihraç edilen kişilerin affedilmesinin özellikle sağlık sektöründe görev yapan tüm personelin moralini yükselteceği açıktır.

Salgınla mücadelede, alanda eğitim görmüş her personele ihtiyaç vardır ve böylesi bir karar, özellikle sağlık sektörünün elini rahatlatacak ve kimi risk grubunda bulunan sağlık personelinin de virüsle yakın temasını azaltarak hayatlarını koruyacaktır.

Ayrıca, cezaevlerindeki hükümlülerin önemli bir bölümünün affının gündeme getirildiği bir süreçte sağlık çalışanlarına ve diğer tüm kamu görevlilerine böylesi bir affın hakkaniyetli olacağı düşünülmektedir. Kamu görevlileri için düşünülen bu düzenleme toplumdaki birlik beraberlik ve dayanışa ruhunu güçlendirecektir.

Tüm bu gerekçelerle 14 Şubat 2005 tarihinden 1 Nisan 2020 tarihine kadar işlenen ve af kapsamına giren disiplin cezalarının verilmesini gerektiren fiilerden dolayı, ilgililer hakkında disiplin soruşturma ve kovuşturması yapılmaması; devam etmekte olan disiplin soruşturma ve kovuşturmalarının işlemden kaldırılması; kesinleşmiş olan disiplin cezalarının iptali gerekli görülmüştür.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.