Öne Çıkanlar altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

Ek Gösterge Bütün Memurları Kapsamalı

KamuMeb.net - 3600 ek gösterge meselesine gelince, dört meslek grubuna verileceği ifade edildi. Biz bu konuyu yıllardır hep gündeme taşıdık ama bugün bir düzenleme yapılacaksa bütün kamu çalışanları bundan yararlanmalı. Çalışma barışı zedelenmemeli. Yardımcı hizmetler sınıfının da ek gösterge alacağı kademeli bir artış talep ediyoruz. Bu konuda çalışmamızı yaptık, bu çalışmamız TBMM’ye getirildi. Beklentiler boşa çıkarılmamalı. Bu düzenleme aynı zamanda ek zam talebimizin bir kısmını da karşılayacaktır.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''Memurlara yapılan bütün ek ödemeler emekli maaşı hesaplamasına esas alınmalı, emeklilere de sosyal yardım ödemesi yapılmalı, ek göstergeye bağlı olarak belirlenen özel hizmet tazminatı yansıtma oranları yükseltilerek emekli maaşları artırılmalı. 5510 sayılı Kanun’la birlikte yükselen emeklilik yaşı ve çalışma süresine uygun olarak 657 sayılı kanunla belirlenen kıdem yılı üst sınırı kaldırılmalı. Kamu görevlileri lehine çıkmış mahkeme kararları uygulanmalı. Kamu görevlileri arasında ayrımcılık yapılmamalı. Kamu görevlileri üzerindeki vergi yükü hafifletilmeli. Görevde yükselme ve unvan değişikliği adalet ve hakkaniyet ilkelerine göre düzenli aralıklarla ve yazılı sınava dayalı olarak gerçekleştirilmeli, mülakat kaldırılmalı. Özel hizmet tazminatı ile ilgili olarak ortaya çıkan sorunlar toplu sözleşme taleplerimiz çerçevesinde çözüme kavuşturulmalı. Ek ödemelerdeki adaletsizlikler giderilmeli. Tüm memur, sözleşmeli ve geçici personel ile bunların emeklilerine dini bayramlar öncesinde bayram ikramiyesi verilmesi sağlanmalı. 4/C’li statüden 4/B’li sözleşmeli statüye geçen personelin sorunları çözülmeli. Döner sermayeli kurum ve kuruluşlarda çalışan personelin döner sermaye ödemelerinden kaynaklı sorunları çözülmeli.

Öğretmen ve akademisyenlerle bu çerçevede ek ders veren personelin ek ders ücretleri artırılmalı. Nöbet ücretleri yeniden belirlenmeli, nöbet tutan tüm personele nöbet ücreti ödenmesi sağlanmalı. Fazla çalışma ücretleri ILO ve Avrupa Sosyal Şartı’nda belirlenen standartlara çıkarılmalı, fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi ya da belli bir oranla sınırlandırılması yolundaki düzenlemeler iptal edilmeli.

Bütün sosyal yardımlar yeniden düzenlenmeli ve yeni sosyal ödemelerle sosyal devlet ilkesinin gerçek anlamda hayat bulmasının sağlanmalı. Sendika üyesi kamu görevlilerine ödenmekte olan toplu sözleşme ikramiyesinin tutarı artırılmalı.

Harcırah ve görev yollukları ile ilgili aksaklıklar giderilmeli. Kamu görevlilerine değişik adlar altında ödenen tazminatlarda değişik uygulamalarla ortaya çıkan mağduriyetler giderilmeli. Hizmet sınıflarında yer alan kadrolar gözden geçirilmeli, yardımcı hizmetler sınıfındaki personel genel idare hizmetleri sınıfında değerlendirilmeli.

Kadrosuzluk nedeniyle derece yükselmesi yapamayan memurlara yükselebilecekleri en üst kadro derecesi verilmeli, kadrolarda yeni düzenlemeler yapılmalı. 2016 yılından sonra göreve başlayan memurlarla bu tarih öncesinde çeşitli nedenlerle ilave derece uygulamasından faydalanmayanlara da ilave bir derece verilmeli.

657 sayılı Kanun’da öngörülen disiplin cezaları hafifletilmeli, disiplin cezaları affedilmeli, memurların iş güvencelerini zayıflatan hükümler kanundan çıkarılmalı, kurullarda memur temsilcilerinin de yer alması sağlanmalı, memura grev ve siyaset serbestîsi getirilmeli ve ILO standartlarında bir çalışma yaşamına ulaşılmalı.

Kalkınmada öncelikli yörelerde ve eleman ihtiyacı duyulan yerlerde çalışan personel için teşvik getirilmeli, söz konusu bölgelerde görev yapan personel için uygulanan iki yıla ilave bir derece verilmesi hükmü genişletilmeli.

Atama ve yer değiştirme yönetmeliği adalet ve liyakat ilkesi çerçevesinde yeniden düzenlenmeli. Memurların izinleri ile ilgili düzenlemeler gözden geçirilmeli, izin konusunda ortaya çıkan belirsizlikler giderilmeli.

Kamu görevlilerinin işyerlerinde ve çalışma yaşamlarında karşılaştıkları diğer sorunlar çözülmeli. Kurumlarda kamu görevlilerini adeta bir cezalandırma işlevi görmeye başlayan geçici görevlendirme uygulaması, memurun isteğine bağlı olarak amacına uygun hale getirilmeli.

Sosyal devlet ilkesinin gerçek anlamda vücut bulması sağlanmalı. Mahalli idarelerde çalışan kamu görevlilerinin maaşlarını zamanında alabilmelerinin sağlanması. İşyerlerinde kamu görevlilerinin görevlerinden dolayı fiziki zarar görmelerinin önüne geçilmeli, iş kazası ve meslek hastalıklarının en aza indirilmesi için çalışmalar hızlanmalı. İstisnai kadrolar istismar kadroları olmaktan çıkarılmalı.

Kurum içinden de kariyer mesleklere atanabilme sağlanmalı, kurum çalışanlarına kariyer mesleklere atanabilmek için özel sınav açılarak söz konusu mesleklere atanma şartları kurum çalışanları için kolaylaştırılmalı, uzmanlar arasında ortaya çıkarılan statü ve özlük hakkı farklılıkları giderilmeli.

Araştırmacı olarak atananların maaş ve özlük hakları korunmalı. Görevi başındayken terörist saldırıların hedefi olan kamu görevlilerinin yakınları korunmalı. Kamu görevlilerine etkin bir eğitim imkânı sağlanmalı. Artan güvenlik zafiyeti nedeniyle kamu görevlilerinin ortaya çıkan mağduriyetleri giderilmeli. Memurlar isnat ve iftiralara karşı daha etkin bir şekilde korunmalı.'' dedi.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.