Öne Çıkanlar altılı masa Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği 2024 Yılı DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

Ek Zam, 3600 Ek Gösterge ve Sözleşmeli Personel Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ''Biz toplu sözleşmeyi bu hareketlilikten önce yaptık. Şimdi memurun alım gücü düştü. Burada 'Biz enflasyon farkı vereceğiz' sözü kıymetli. Burada memura yönelik bir ek zamma ihtiyaç var. Bu da Ocak ayındaki yüzde 5'lik zam ve enflasyon farkıyla birlikte bir de üzerine ek zammın verilmesi gerekiyor. Biz burada Memur-Sen olarak bir diplomasi yaptık. Görüşmede prensipte bir konuda uzlaştık. Zam ve enflasyon farkına ilaveten ek zam konusunda uzlaştık. Şu anda asgari ücret tartışması devam ediyor. Bu tartışma bittikten sonra tarafların bir araya gelmesi gerekiyor. Daha sonra rakam konusunu konuşacağız. Benim rakam ifade etmem doğru olmaz. Çalışmaya karşı bizim temel yaklaşımımız tüm çalışanları kapsaması. Hükümet, emeklileri kapsama alıyor mu bilemiyorum. Hükümet tarafı emekliler için ayrı bir çalışma yapıyoruz derse ayrıca değerlendirilebilir.

Yüzde 30-35 zam verdiklerinde biz hayır demeyiz teşekkür ederiz. Olağanüstü iyileştirme piyasayı da hareketlendirir. Esnaf ve işvereni de güldürür. Alınan para anında piyasaya yansıyacak. Memurlar piyasayı anında besleyen kişilerdir. Şu anki yüzde 30-35'lik tartışma toplu sözleşme ile gelen kazanımlardan sonra gelen ara formlar var. Mesela PTT'de idari sözleşmeli personeller var. Buna bir kalemde seyyanen 300 TL iyileştirme yaptık. Ama bu iki yıllık. Kümülatif rakam ifade edildiğinde yüzde 30-35'lik bir rakam ortaya çıkıyor. Böyle bir zamma biz hayır demeyiz ama yanlış bir anlamlandırma durumu söz konusu oldu.

Çalışma Bakanlığı ek gösterge ile ilgili çalışma başlattıklarını ifade ediyor. Biz komisyonda temel beklentilerimizi, tekliflerimizi ifade edeceğiz. Buradaki temel hassasiyetimiz şu 3600 ek gösterge ifade edilirken hemşire, imam, öğretmen, doktor üzerinden bir örnek verildi. Bu tartışma dört meslek grubu üzerinden tartışılmamalı. Herkesi kapsayan bir çerçeve hazırlanmalı. Ek gösterge emekliliğe dair bir düzenleme, çalışanlara bir anda dokunan bir düzenleme değil. Çalıştığı yıllara oranla 750 ile 1000 TL arasında yansıyacak. Bir de emekli ikramiyesi de 25 bin TL 35 bin TL oranında artacak. Sözleşmeli personel konusunda da birçok ayrım söz konusu. Ek ödeme/İlave ücret ve 3600 ek gösterge çalışmalarının hemen ardından sözleşmeliler konusunun çözümü için de masaya oturacağız.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.