Öne Çıkanlar altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

Günün Önemli Atama ve Görevden Alma Kararları (1 Mayıs 2021)

2021/210 Karar Sayılı Karara göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığına İsmail ERGÜNEŞ atanmıştır. 2021/211 Karar Sayılı Karara göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Ahmet ERDEM atanmıştır. 2021/212 Karar Sayılı Karara göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılığı'na Prof. Dr. Lutfihak ALPKAN atanmıştır. 2021/213 Karar Sayılı Karara göre; Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim TOKAÇ görevinden alınmıştır.

İsmail Ergüneş Kimdir?

Ortaokul ve Lise yıllarında Milli Gençlik Vakfı Hassa Şubesinin kuruluşu ve sonraki çalışmalarında aktif olarak yer aldı.1990 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1994 yılında mezun oldu.

Yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Ana bilim dalında “Yasama Sorumsuzluğu” konulu tezi ile tamamladı.

Ak Parti’nin kuruluşu ile birlikte sırasıyla Ak Parti İstanbul İl Seçim İşleri, İl Hukuk, İl Başkanlığı Çalışma Grubu ve yine eş zamanlı olarak Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı Çalışma Grubu ve İlçe Seçim Kurullarında aktif üye olarak görev yaptı.

2006 yılında yapılan Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresinden sonra İlçe Seçim İşleri Başkanı oldu. Türkiye’nin en büyük ilçesi Gaziosmanpaşa’da 22 Temmuz 2007 seçimlerinde Seçim Koordinasyon Merkez(SKM) Başkanlığı yaptı.

2008 yılında yapılan Gaziosmanpaşa İlçe 3. Olağan kongresinde İLÇE BAŞKANLIĞI’ na seçildi.

2011 yılında yapılan Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı’nın 4. Olağan Kongresinde tekrar İLÇE BAŞKANLIĞI görevine getirildi.

2014 yılı Mahalli idareler Seçimlerde Gaziosmanpaşa İLÇE BELEDİYE Başkan Aday Adaylığı için İlçe Başkanlığı görevinden istifa etti.

Ardından İstanbul İl Başkanlığı Teşkilat Komisyon Üyeliğine getirildi.

İlçe Başkanlığı döneminde 33 yeni İlköğretim okulunun İSMEP ve İl Özel idaresi kanalıyla ilçeye kazandırılması, Her yirmibin nüfusa bir Aile Sağlığı Merkezi projesi kapsamında 14 yeni Aile Sağlığı Merkezinin ilçeye kazandırılması, inşası halen devam eden ve p tamamlanan 250 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin yapılması, 300 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yapımının devamı ve açılışının takibi ve ilçeye kazandırılması, biri Yarı Olimpik Yüzme Havuzu olmak üzere 2 adet Spor Kompleksinin ilçeye kazandırılması ile 4 adet 112 Acil Servis Merkezinin ilçeye kazındırılması, İlçede bulunan 3 İmam Hatip Lise sayısının 6’ya 3 olan İmam Hatip Ortaokulu sayısının 8’e çıkarılması ile 11 İHL ve Ortaokulu ile İstanbul’da en fazla İHL’ si olan ilçe ve 2012-2013 Eğitim öğrenim döneminde İstanbul ilçelerinde İHL’ lere en fazla kayıt yaptırılan ilçe olmasında etkin rol aldı.

Birçok Sivil Toplum Kuruluşunda kurucu üye, üyelik ve onursal başkanlık görevlerinde bulundu.

25 yıldır Gaziosmanpaşa’da ikamet etmekte birlikte aynı ilçede 19 yıldır Serbest avukatlık yapmaktadır.

Ahmet Erdem Kimdir?

Ahmet Erdem, 1956 yılında Tokat’ta dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Tokat’ta yaptı. Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini Ankara’da tamamladı.

Çalışma hayatı ve sosyal güvenlik alanlarında uzun süre çalıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı‘nda Yüksek Hakem Kurulu Genel Sekreterliği, Müsteşar Yardımcılığı, Bakanlık Müşavirliği, Başbakanlık Müşavirliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarlığı görevlerinde bulundu.

14 Kasım 2007 – 6 Temmuz 2009 ile 28 Nisan 2014 – 25 Temmuz 2018 tarihleri arasında iki kere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müsteşarı olarak çalıştı.

25 Temmuz 2018 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Ahmet Davutoğlu’nun 28 Ağustos 2015 tarihinde kurmuş olduğu 63. Hükümet’te (Anayasa’nın 116. Maddesi gereği Seçim Hükümeti) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini Faruk Çelik’ten devraldı. Bakanlık görevini 24 Kasım 2015 tarihine kadar sürdürdü. Bakanlık görevini Süleyman Soylu’ya devretti.

Ahmet Erdem, evli ve iki çocuk babasıdır. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Lutfihak Alpkan Kimdir?

Prof. Dr. Lütfihak Alpkan, 1969 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 1993 yılında mezun olan Alpkan, 1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında ve 1997 yılında ise Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde Genel İşletme alanında yüksek lisans dereceleri aldı.

2000 yılında ise Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde Genel İşletme alanında doktorasını tamamladı. Stratejik Yönetim, Örgütsel Davranış, İnsanKaynakları Yönetimi, Girişimcilik vb. konularda eğitim, araştırma, yayın ve hakemlik faaliyetlerini sürdüren Alpkan, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Bölüm Başkanlığı, Sosyal Bilimler Enstitü Müdürlüğü, Vekil Dekanlık, Rektör Danışmanlığı gibi idari görevler üstlendi. Alpkan, 2004’te Yönetim ve Organizasyon alanında “doçent” ve 2009’da “profesör” unvanını aldı.

Uluslararası Stratejik Yönetim ve Yöneticiler Derneği kurucu Başkan Yardımcısı ve International Strategic Management Conference’ın Başkanı olan Prof. Dr. Lütfihak Alpkan, İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Halen İTÜ Rektör Yardımcısı olan Alpkan evli ve iki çocuk babasıdır.

Anahtar Kelimeler:
AtamaGörevden Alma
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.