Öne Çıkanlar altılı masa 2024 Yılı DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu Sağlık Bakanlığı TUS öğretmen

Harita ve Kadastro Teknikerlerinin İstihdamına İlişkin Soru Önergeleri

Harita ve Kadastro Teknikeri 40 bini aşkın mezun, yeterli alım yapılmadığından Bakanlığınıza bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü ve Devlet Demiryolları'nda çalışma imkanı bulamamaktadır. Bu kurumlarda işlem hacmi artarken personel alımında artış yapılmaması ise işleyişe sıkıntılar yaşanmasına neden olmaktadır.

Bu bağlamda;

1- Bakanlığınız bünyesinde çalışan Harita ve Kadastro Bölümü mezunu personel sayısı nedir? Bu personellerin toplam mezun sayısına oranı nedir?

2- Bakanlığınız bünyesine, 3 yıldır Harita ve Kadastro Bölümü mezunlarından alım yapılmamasının sebebi nedir?

3- Karayolları Genel Müdürlüğü ve Devlet Demiryolları bünyesinde çalıştırılan Harita ve Kadastro Bölümü mezunlarının farklı branşlardaki çalışanlara oranı nedir?

4- 2021 yılında yapılacak atamalarda Harita ve Kadastro Teknikerlerine kontenjan ayrılacak mıdır? Ayrılması planlanan kontenjan sayısı kaçtır?

27/4 Dönemi ve Yasama Yılı 7/41831 Esas Numaralı 25 Şubat 2021 tarihli Harita ve Kadastro Teknikerliği Ön Lisans Mezunu Atamalarına İlişkin Soru Önergesi BAĞIMSIZ Adana Milletvekili İSMAİL KONCUK tarafından TBMM'ne sunuldu.

Harita ve kadastro Teknikerliği ön lisans programından mezun olmuş 40 bini aşkın mezun atama beklemektedir. Bu bölümlerden eğitimlerini alan teknik niteliğe sahip mezunlar stajlarını Tapu ve Kadastro İl Müdürlükleri, Milli Emlak İl Müdürlükleri, İlbank, Belediyeler, Karayolları, TCDD ve diğer kamu kurumlarında yapmıştır. Bahse konu kurumlarda iş yoğunluğu nedeniyle, personel işlem yükü altında mağdur olmaktadır. Kurumların işlem hacimleri artmasına rağmen alınan personel sayılarında azalmalar gözlemlenmektedir.

Bu bağlamda;

1- Harita ve Kadastro Teknikerliği ön lisans programından mezun olan kişilerin kariyer planlamasına yönelik bir çalışma var mıdır?

2- Harita ve Kadastro Teknikerliği ön lisans programı mezunlarının atamalarına ilişkin bir çalışma yapılmakta mıdır?

3- Harita ve Kadastro Teknikerliği ana kurumları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve Milli Emlak Genel Müdürlüğünde eski atama sayıları verilecek midir?

4- İstihdam bekleyen Harita ve Kadastro Teknikerlerinin kamu kurum ve kuruluşlarına atanmalarına dair bir takvim açıklayabilir misiniz?

27/4 Dönemi ve Yasama Yılı 7/43769 Esas Numaralı 31 Mart 2021 tarihli Harita ve Kadastro Teknikeri Önlisans Programından Mezun Olanların İstihdamına İlişkin Soru Önergesi CHP Afyonkarahisar Milletvekili BURCU KÖKSAL tarafından TBMM'ne sunuldu.

40 binden fazla mezunu bulunan 3319 nitelik koduna sahip Harita ve Kadastro Teknikeri Devlet ve Su İşleri Genel Müdürlüğünde Etüt, Planlama ve Tahsisler Dairesi Başkanlığı-Harita Şube Müdürlüğü, Emlak ve Kamulaştırma Dairesi Başkanlığı, Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Teknoloji Dairesi Başkanlığı-Coğrafi Şube Müdürlüğü gibi birçok birimde görev alanları bulunmaktadır.

1- Harita ve Kadastro Teknikerleri önlisans programından mezun olan kişilerin kariyer planlamasına yönelik bir çalışma var mıdır?

2- Son 3 senede Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'ne kaç tane Harita ve Kadastro Teknikeri atanmıştır?

3- 2021 yılı içerisinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'ne atanması planlanan Harita ve Kadastro Teknikeri sayısı kaçtır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.