Öne Çıkanlar altılı masa İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği 2024 Yılı DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu

İlave Zam Yapılması Talebimizi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İlettik

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, ''6. Dönem Toplu Sözleşme ile sağlık çalışanları özelinde sabit ek ödemenin yüzde 20 oranında artırılması gibi önemli kazanımlar elde ettik. Ancak son aylarda yaşanan ekonomik dalgalanmadan dolayı alım gücünü ve refah seviyesini yükseltecek bir iyileştirme talebimizi her platformda dile getiriyoruz. Son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle asgari ücrete yapılan yüzde 50 artış önemli bir adım oldu. Ancak bu ekonomik sıkıntılardan toplumun tüm kesimleri gibi pandemi sürecinin kahramanı sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızda son derece olumsuz etkilendi, ücretleri eridi. Bu nedenle Cumhurbaşkanımız ile yaptığımız görüşmede ilave zam yapılması talebimizi dile getirdik. Ekonomik dalgalanmanın verdiği zararı telafi edecek ek zam istedik. Ayrıca, üzerinde çalışılmaya başlandığı duyurulan sağlık çalışanlarının ücretlerine yönelik yapılacak düzenlemenin de en kısa sürede Meclis gündemine gelmesini bekliyoruz. Vergi muafiyeti için atılan adımlar önemli. Ancak ekonomik getiri açısından tek başına kesinlikle yeterli değil. Zira kamuoyunda zikredilen rakamlar gerçeği yansıtmamakta, düzenleme kayda değer bir ücret artışına sebep olmamaktadır. Dolayısıyla ek zam talebimiz geçerliliğini ve önemini korumaktadır.'' dedi.

Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki, ''Sağlık çalışanları alın terinin karşılığını istiyor. Sağlık çalışanlarının sesine kulak verilmesi gerekiyor. Sağlık çalışanlarının haklı taleplerinin yerine getirilmesi gerekiyor. İş barışını bozacak düzenlemeler ve söylemler sağlık hizmetini sıkıntılı bir sürece doğru itiyor. Başta sağlık çalışanları olmak üzere kamu çalışanlarının haklarının verilmesi gerekiyor. Gerçekçi enflasyon rakamlarına göre hareket edilmelidir.  Sağlık-Sen ve Memur-Sen olarak, her zaman hak ve hakkaniyet yolunda sendikal mücadelemizi yapacağız.'' dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, ''Dersimize çok iyi çalıştık. İşin ehli insanlarla masaya oturduk ve 6. Dönem Toplu Sözleşme’de önemli kazanımlara imza attık. Biz doktorların hakkını almasına hiçbir zaman karşı olmadık. Bir hekimin bir hakimden daha az para almaması gerektiğini hep savunduk. Hekimlerimiz haklarını alacak tabi, ama hak dağıtırken sağlık çalışanlarının bunun dışına bırakılmasını kabul etmiyoruz. Düzenleme asıl olması gereken yer Sağlık Komisyonu”na havale edildi. Sağlık-Sen olarak sizlerden aldığımız güçle komisyondan en iyi sonucun çıkması için mücadele edeceğiz.'' dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, ''Sizlerin bizlere verdiği güçle 6. Dönem Toplu Sözleşme masasından 22 tarihi kazanımla kalktık” dedi. Barutcu, “Bizler, her il divan toplantısında kazanımlarımızı büyük gururla anlatıyorduk. Ayın başında Antalya’da gerçekleştirdiğimiz Büyük Türkiye Buluşması bir bayram eviydi. Ama maalesef  o zamana denk gelen ve iş barışını zedeleyen açıklamalar, bayram evini cenaze evine dönüştürdü. Sağlık-Sen Genel Merkezi olarak yapmamız gereken her şeyi yaptık. Atmamız gereken her adımı attık. Şu anda da süreci yakından takip ediyoruz. Ocak ayı içerisinde sağlık çalışanlarıyla ilgili bir düzenlemenin hayata geçeceğine inanıyoruz.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
Ilave Zam
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.