Öne Çıkanlar altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

Normalleşme Sürecinde Gıda Tarım ve Orman

Salgın sonrası üretim planlarının ve projeksiyonlarının 15 Mayıs 2020 tarihinde revizyonu planlandı. Fiyat artışlarına mahal vermeyecek şekilde üretimde devamlılığın sağlanması konusunda gerekli tedbirler 4 Mayıs 2020 tarihinde alınmıştı.

Sağlık Bakanlığı'nca belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde faaliyetlerine ara verilen hayvan satış ve yerlerinin faaliyetlerine 26 Mayıs 2020 tarihinde devam etmesi planlandı. Özellikle Küçük ve Orta Büyüklükteki çiftçilerimize salgın sonrasına kadar faaliyetlerini sürdürmesini sağlayıcı ilave acil destek paketi 26 Mayıs 2020 tarihinde oluşturulması planlandı.

Orman alanlarından faydalanılan odun dışı ürünlerin toplanması ve arzında sorun yaşanmaması için gerekli tedbirlerin 15 Mayıs 2020 tarihinde alınması planlandı. Mevsimlik tarım işçilerinin iller arasındaki seyahatlerinin izne bağlı olma durumunun 1 Haziran 2020 tarihinde sonlandırılması planlandı.

Orman Genel Müdürlüğüne ait tüm mesire yerlerinin aşamalı olarak 1 Haziran 2020 tarihinde kullanıma açılması planlandı. Orman alanlarında geçici konaklayan arıcılarımız için gerekli şartlar oluştuğunda alınan önlemlerin 1 Haziran 2020 tarihinde düşürülmesi planlandı.

Orköy çalışmalarının 1 Temmuz 2020 tarihinde yeniden başlatılması planlandı. Gıda işyerlerinde üst düzeye çıkarılan denetimlerin risk esaslı olarak 1 Eylül 2020 tarihinde yapılmaya başlanması planlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.