Öne Çıkanlar Sağlık Bakanlığı öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözleşmeli personel Hazine ve Maliye Bakanlığı

Sosyal Hizmet Uzmanı İstihdamına İlişkin Soru Önergesi (9 Haziran 2023)

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ tarafından Anayasa'nın 98'inci ve İçtüzüğü'nün 96 ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Sosyal Himet mesleğinde lisans eğitiminin önemli bir kısmı uygulamalı olarak gerçekleşmektedir. Bu yönüyle Sosyal Hizmet, diğer sosyal disiplinlerden ayrılmaktadır. Son dönemlerde Sosyal Hizmet mesleğinin teorik ve uygulamalı eğitimini tamamlayan uzman adaylarının ''alanda çalışma'' konusunda zorluklar yaşadığı bilinmektedir. Özellikle 11 ilimizi derinden etkileyen depremler sonrası bölgedeki psikososyal onarım çalışmalarında aktif rol alacak olan Sosyal Hizmet Bölümü mezunlarının bölgedeki istihdam oranları merak edilmektedir.

1- Türkiye genelinde Bakanlığınızın bünyesinde istihdam edilen Sosyal Hizmet Uzmanı/Sosyal Çalışmacı sayısı kaçtır?

2- Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP) kapsamında çalışan Sosyal Hizmet Uzmanı sayısı kaçtır? Bu proje kapsamında başka hangi branşlar istihdam edilmektedir?

3- Hizmet kalitesini arttırmaya yönelik, alanda mesleki yeterlilik kazanmış Sosyal Hizmet Uzmanı istihdamını arttırmaya yönelik bir çalışmanız var mıdır?

4- Sosyal Hizmet Merkezleri, Sevgi Evleri, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri ve Sosyal Hizmet Mesleğini ilgilendiren diğer çalışma alanlarındaki işe alımlarda adayların branşları ve edindikleri bilgi ve deneyimler dikkate alınmakta mıdır?

5- Depremlerden etkilenen 11 ilimizde son üç ay içerisinde görevlendirilen Sosyal Hizmet Uzmanı/Sosyal Çalışmacı sayısı toplamda kaçtır?

6- Son üç ayda istihdam edilen Sosyal Hizmet Uzmanı/Sosyal Çalışmacı sayısının deprem bölgesindeki illerimize göre dağılımı nasıl gerçekleşmiştir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.