Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği öğretmen ÖSYM

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan İdari İzin Genelgesi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli imzalı resmi yazıda ''ülkemizde görülmekte olan COVID-19 salgınına karşı Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı tarafından yayınlanan 13 Mart 2020 tarihli ve 66836956-010.07.01-E.12362 sayılı yazısıyla; hamileler, yasal süt izni kullananlar, engelli çalışanlar, yönetici pozisyonundakiler hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar, Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği dezavantajlı grupların (bağışıklık sorunu olanlar, kanser hastalarıi kronik solunum yolu hastaları, obezite ve diabet, kalp damar hastaları, organ nakli olanlar, kronik hastalar) idari izinli sayılmıştır.

Daha sonra, Cumhurbaşkanlığının COVID-19 kapsamında 22 Mart 2020 tarihli ve 31076 mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kamu çalışanlarına yönelik zafiyete uğratmayacak ve kamu hizmetlerini aksatmayacak şekilde, ihtiyacı karşılayacak kadar asgari sayıda personelin bulundurulması şartıyla uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemine geçilmiştir.

Cumhurbaşkanlığınca 28 Mayıs 2020 tarihinde yapılan açıklama ile 1 Haziran 2020 tarihi itibarıyla normalleşme sürecine geçileceği, idari izinli sayılan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personelinin normal mesailerine başlayacakları, Sağlık Bakanlığı tarafından tanımlanan ve takibi yapılan kronik hastalığı olan kamu personelinin durumlarının ise Kurumlarınca değerlendirileceği belirtilmiştir.

Konu hakkında Cumhurbaşkanlığınca yapılacak olan yasal düzenleme Birimlerimize bildirilecek olup 29 Mayıs 2020 tarihi mesai bitimi itibarıyle Bakanlığımız, bağlı, ilgili kuruluşlar ile merkez ve taşra teşkilatında görev yapan personelin idari izinleri ve esnek çalışma sistemi sonlandırılmıştır. Kronik hastalıkları devam eden ve Birim Amirince idari izinli sayılması uygun görülen personel hariç olmak üzere diğer tüm personelin 1 Haziran 2020 tarihinde tam zamanlı olarak mesailerine devam etmeleri gerekmektedir.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.