Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri 3600 ek gösterge ÖSYM Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri

Islak Hamburger Tarifi

Islak Hamburger Tarifi İçin Malzemeler ;

4 adet hamburger ekmeği 

Köftesi için ;

350 gram tavuk veya dana kıyma 

1 adet  yumurta

4~5 dal maydanoz

Tuz, karabiber

2 yemek kaşığı galeta unu

Sosu için ;

5 adet domates

3 diş sarımsak

3 yemek kaşığı ketçap

1 yemek kaşığı salça

Tuz, karabiber,zeytinyağı

Islak Hamburger Nasıl Yapılır?

Köfte için gerekli olan malzemeyi bir yoğurma kabına alıp iyice yoğurun. İri parçalar koparıp hamburger köftesi şeklini verin ve enaz  20 dakika buzdolabında dinlendirin,yağsız tavada yada ızgarada köfteler biraz sulu kalacak şekilde kısık ateşte pişirin.

Sosu için zeytinyağı hariç tüm malzemeyi blenderdan geçirip püre haline getirin. Zeytinyağını tavada ısıtın. Domatesli sosu ilave edip 3 dakika kaynatın.

Hamburger ekmeklerini ortadan ikiye kesip pişen domatesli sosun içine batırıp çıkarın. İçlerine köfteleri yerleştirin.

Köfteleri pişirdiğiniz tavaya iyice ıslatarak yağlı kağıt koyun. Hamburgerleri ıslak fırın kağıdının üzerine koyup tavanın kapağı kapalı olarak ekmekler iyice yumuşayana kadar birkaç dakika pişirin. Sıcak servis yapın. 

Afiyet olsun. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.