Öne Çıkanlar aile birliği İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener İcra Katibi Özel Güvenlik Günü Yiyecek yardımı

Bizim Mücadelemiz Sağlık Çalışanlarının Refahı ve Huzuru İçin

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, ''6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerİ başlamadan aylar öncesinden hazırlıklara başladık. Taleplerimizi belirledik ve bunları sadece belirlemekle, istemekle kalmadık, alt yapısını, hukuki dayanağını, gerekçelerini hazırlayarak profesyonel bir şekilde masada yerimizi aldık. Bu çalışmalar sayesinde önemli kazanımların altına imza attık. Kazanımların değersizleştirilmemesi için temsilcilerimize ve teşkilatımıza büyük görevler düşüyor. Bu kazanımları sahada anlatacağız ve emeğimizin değersizleştirilmesine izin vermeyeceğiz.

Daha gidecek çok yolumuz var, daha yapılacak çok işimiz var. Hizmetli kadrosunda görev yapanların memur kadrosuna atanması, döner sermaye sistemindeki adaletsizlik, istihdam yetersizliğinden kaynaklı aşırı iş yükü, üniversite hastanelerinde yaşanan ekonomik ve özlük sorunlar gibi birçok sorun ve talebin çözülmesi için mesai harcıyoruz. Haklı taleplerimiz çözüme kavuşana kadar da vazgeçmeyeceğiz. Nerede olmamız gerekiyorsa orada olacağız, ne söylenmesi gerekiyorsa onu sakınmadan, çekinmeden, yutkunmadan dile getireceğiz. Bizim mücadelemizi sağlık çalışanlarının refahı ve huzuru içindir.'' dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu, ''Bizler sendikacı olarak var gücümüzle mücadele etmekle ve çalışmakla sorumluyuz. Meşru zeminde yetkilerimizi kullanıyoruz. Eylemse eylem, meydansa meydan diyerek hiçbir haksızlığa ve adaletsizliğe rıza göstermedik, göstermeyeceğiz.

Üniversite hastanelerinde sorunlar bir hayli fazla. Bu sorunların çözülmesi için çalışıyoruz. Toplu sözleşmede hizmet kolumuzu ilgilendiren altın değerinde 22 kazanıma imza attık. Bakın sabit ek ödemelere yapılan yüzde 20 zam gerçekten önemli bir başarı. Bu kazanım Sağlık-Sen’in duruş sendikacılığıyla elde edildi.'' dedi.

Ankara Üniversiteler Şube Başkanı Ercan Öztürk, ''Sağlık çalışanları pandeminin kahramanıydı ve bu kahramanlık mutlaka karşılık bulmalıydı! Buldu mu? Hayır! Alın terimizin karşılığını verdiler mi? Hayır! Sağlık-Sen olarak bizim temel mücadelemiz; sorun çözme makamında oturan bürokratlara ve siyasi sorumlulara bu sorunları anlayana ve çözene kadar anlatmaktır.

Emek aynı emek, risk aynı risk. Peki, o halde Sağlık Bakanlığıyla üniversite hastaneleri arasında mali, özlük ve sosyal haklar bakımından neden uçurum söz konusu? Bir an önce bu uçuruma bir köprü kurulmalı, aynı işin, aynı emeğin, aynı alın terinin karşılığı sonuna kadar verilmelidir. Her dakika yaşadığımız bu adaletsizlik hizmet azmimizi örseliyor, çalışma barışını tehdit ediyor.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
Sağlık çalışanları
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.