Öne Çıkanlar engelli yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği öğretim elemanı TRT EBA TV

Döner Sermaye Sistemi Artık Tarih Olmalı

Sağlık-Sen Genel Sekreter Durali Baki, ''Bizim anlayışımızda çalışanlarının alın terinin hakkını savunmak var. Biz başkaları gibi sadece eleştiren, yıkan biz anlayışla sendikacılık yapmıyoruz. Biz çalışanların sorunlarının giderilmesi için mücadele ediyoruz. Bundan sonra da Sağlık-Sen ve Memur-Sen olarak sendikal mücadelemizi, her zaman hak ve hakkaniyet yolunda sürdüreceğiz.

Döner sermaye sisteminin çarkları artık dönmüyor. İş barışını bozan, adalet ve hakkaniyetten uzak döner sermaye sistemi artık tarih olmalı. Tüm sağlık çalışanlarını mutlu edecek bir sistem hayata geçirilmelidir. Haksızlığa ve adaletsizliğe asla müsamaha göstermedik, bundan sonrada göstermeyeceğiz. Vatandaşlarımıza sağlık hizmetini layıkıyla yerine getiren sağlık çalışanlarımızın emeklerinin zayi edilmesine asla fırsat vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın verdiği müjdelerin bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz.'' dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, ''Makam odalarında, masa başlarında oturarak yapılan sendikacılık anlayışını ret ettik. Sağlık-Sen olarak her zaman sahada, sağlık çalışanlarının yanında olduk. Sorunları bire bir muhataplarının ağzından dinledik. Sorunları Türkiye gündemine taşıdık ve bugün gelinen noktada mücadelemiz meyvelerini vermeye başladı.

Teşkilatımızdan aldığımız güçle duruşumuzdan taviz vermeden önemli kazanımlara imza attık. Her geçen gün teşkilatımız büyüyor ve daha da güçleniyor. Birlik ve beraberlik karşısında kimse duramaz.'' dedi.

İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Cesur Öztürk, ''Sağlık çalışanlarının mesleki saygınlığını gözeten düzenlemeler hayat geçirilmelidir. Ekip anlayışını zedeleyen politikalar ise gözden geçirilmelidir. Çalışanların emeğinin karşılığını alabilecekleri adil bir döner sermaye yönetmeliği bir an önce çıkarılmalı ve hayata geçirilmelidir.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
Döner SermayeSağlık Sen
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.