Öne Çıkanlar 25. Cüz Arapça Okunuşu Ahilik ve Fetüvvet Dersi CHP Ankara belediye başkan adayı Mansur Yavaş emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması

Döner Sermaye Sistemi İçin İrade Ortaya Konmalı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Döner sermaye sisteminden kaynaklı ücret adaletsizliği sağlık çalışanlarının en büyük sorunu. Yaptığımız araştırmalarda görüyoruz ki sağlık çalışanlarının yüzde 98’i döner sermaye sistemini adaletli ve hakkaniyetli bulmuyor.

Adaletli bir sistemin yeniden inşa edilmesi için bir an önce irade ortaya konmalı. Bu sorunu paylaşmadığımız ve bize hak vermeyen tek bir yetkili kalmadı.

Sağlık Bakanlığı’nda; 4/b, 4/c, 3+1, 4924,  vekil ebe-hemşireler ve kamu dışı aile sağlığı çalışanları kadro bekliyor. Sosyal hizmet çalışanları arasında da 10 farklı istihdam modeli mevcut. Bunlar matematik formülü değil, sözleşmeli istihdam türleri. Çalışanlar arasında ekonomik, sosyal ve özlük haklar açısından uçurumlara yol açan sözleşmeli istihdam modeli 2021 Türkiye’sine yakışmamaktadır. Artık aileleri parçalayan, kamu hizmetine zarar veren sözleşmeli istihdam türünden vazgeçilmeli” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.