Öne Çıkanlar engelli yüz yüze eğitim Personel ve Askerî Öğrenci Temin Faaliyetleri Yönetmeliği öğretim elemanı TRT EBA TV

Sağlık Çalışanlarına Yönelik Düzenleme Üzerinde Çalışılıyor

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, tüm sağlık personelinin maddi durumunun acilen düzeltilmesini talep ederken; CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, "Verilen sözler ortada ancak hiçbir şey yok. Yıllardır yöneticilerin yaptığı hekim düşmanlığı bitmiyor." dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, ''Onlara ne versek az. Sağlık çalışanlarının özlük haklarını geliştirecek şekilde çalışıyoruz ve bunu getireceğiz. Türk hekimi, Türk sağlık çalışanları, hak ettiği şekilde emeklerinin hakkını alacaklar. En iyisini vereceğiz. 3600 ek göstergeyi zaten vereceğiz. Ne yaparsanız yapın sağlık çalışanlarının emeklerini size yem etmeyeceğiz, gereğini de vereceğiz.'' dedi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, 7 Şubat 2022 tarihli basın toplantısında, sağlık personeline yönelik şiddetin devam ettiğini belirterek ''Sağlık alanındaki tüm yasal düzenlemelere rağmen şiddeti önleyememiş olmaktan üzgünüz. Sağlıkçılara şiddet uygulayan kişilerin mutlaka tutuklu olarak yargılanmasını istiyoruz. Tutuksuz yargılamak onları daha da şımartıp daha da taşkın hale getirebiliyor.'' dedi ve yeni sağlık personeli alınmasını, boşalan kadrolara mutlaka tekrar atama yapılmasını, sağlık personelinin özlük haklarının iyileştirilmesini talep etti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 8 Şubat 2022 tarihli basın toplantısında, sağlık çalışanlarına yönelik bir iyileştirmeyi hep beraber yaptıklarını, sonra düzenlemenin geri çekildiğini belirterek, "'Haftaya daha iyisini getireceğiz' dediniz, aralık bitti. 'Ocak ayının ilk haftası' dediniz, yalan oldu. '15 Ocak'ı geçirmeyelim', yalan oldu. Bugün 8 Şubat, sağlık emekçileri grevde ve siz kulağınızın üstüne yattınız, meslektaşlarınızın beklentilerini boşa çıkardınız ve geçen hafta bu Meclis 'İşimiz yok' diye tatile gitti. Ne olurdu Meclis bu hafta çalışsaydı? Fedakarca çalışan sağlık emekçilerinin haklarını verirdik." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.