Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen ÖSYM

Sağlık Personeli Ataması Ne Zaman Yapılacak?

Yaklaşık 30 bin sağlık personeli atanmıştı. Atanamayan ve atama bekleyen sağlık personeli yeni atamanın yapılacağı günü sabırsızlıkla bekliyor. Konuya ilişkin henüz resmi bir duyuru olmasa da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklama ile atamanın sinyallerini vermişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, adayların "Bakanım sağlıkçılar olarak atama istiyoruz" ve "Sayı belli mi?" şeklindeki sorularına "Ben artırmak için gayret içerisindeyim. Önümüzdeki birkaç ay içinde atama sayısı netleşmiş olur" şeklinde yanıt vermişti.

9 Temmuz 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Diyarbakır ziyaretinde eşlik eden  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, burada adayların atama sorularına "2-3 ay içinde atama ilanına çıkacağız, geniş programları içerecek" şeklinde yanıt vermişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2021 yılını sağlıkçı ve Pandemi yılı ilan etti ama 39 branşta yaklaşık 700 bin sağlıkçı atama beklemeye devam ediyor.

12 bin atama 2020 KPSS puanıyla yapılmasına rağmen, 2021 yılında yapılan atama 2020 KPSS puanıyla yapılmamıştı ve atama bekleyen sağlıkçılar mağdur olmuştu.

Atama bekleyen sağlıkçılar Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yapacağı açıklamayı bekliyor.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, "Sağlık Bakanlığı ve hükümetin kısa sürede ve düzenli olarak ciddi sayılarla alım yapması gerekiyor. Düzenli olarak her yıl 60-70 bin alım yapılmalı ki istihdam açığını 5 yılda kapatabilelim” demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.