Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen ÖSYM

Tükenmişlik Hissi Yaşayanların Oranı Giderek Artıyor

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, ”Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza biraz nefes aldıracak ekonomik, sosyal ve özlük yönden iyi kazanımlara imza attık. 2022 yılının başında kazanımlarımızı sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız rahatça görecekler. Sahada kazanımlarımızı anlattığımızda çalışanların yüzündeki umut ve sevinç bizim için en büyük gurur kaynağı. Elbette birçok sorunda çözülmeyi bekliyor. Onun için omuz omuza vererek mücadele etmeye devam ediyoruz. Pandemi öncesinde sağlık çalışanlarımızın iş yükü zaten fazlaydı. Pandemiyle bu yük katbekat arttı. Sağlık çalışanları arasında tükenmişlik hissi yaşayanların oranı giderek artıyor. Bu sürdürülebilir bir durum değil. Bu yüzden istihdam açığının kapanması elzemdir. Öncelikli hedefimizin aile ve iş yaşamındaki uyumun sağlanması olmalı. Bu yüzden her yıl en az 60 bin alım yapılması gerektiğini söylüyoruz. Yaşanan tüm sıkıntılara rağmen sağlık çalışanlarımız insanımıza umut olmaya devam ediyor. Kendi yaşamından fedakarlıklar yapıyor. Kimse bu gerçeği görmezden ve duymazdan gelmesin.'' dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Sabit ek ödemelere yapılan yüzde 20 zamdan sağlık hizmetleri, teknik hizmetler, genel idari hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan sağlık çalışanlarımız yararlanacak. Birileri bu kazanımı manipüle etmeye çalışıyor. Bu önemli kazanım Sağlık-Sen’in verdiği mücadeleyle elde edildi ve kapsayıcı. Her zaman söylüyoruz aldanan ve aldatan bir sendikal anlayışı hiçbir zaman benimsemedik” dedi.

Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdülkadir Hız, “Sağlık-Sen ailesi olarak kurulduğumuz günden bu tarafa, milli ve manevi değerlere bağlı bir sendikal anlayış ile çalışıyoruz. Gücünü üyesinden alan duyarlı ve etkili bir misyon ile emeğin ve alın terinin hakkının verilmesi için çaba göstermeyi de sürdürüyoruz. Toplu sözleşmede gerçekten önemli kazanımlar elde ettik ama mücadelemiz bitmedi. ‘Önce insan’ ilkesi ile gece gündüz çalışan sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin devam eden sorunları için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.