Öne Çıkanlar aile birliği İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener Özel Güvenlik Günü İcra Katibi Yiyecek yardımı

Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarını Kapsayacak Bir Düzenleme İstiyoruz

Sağlık-Sen Tekirdağ Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Sağlık-Sen Genel Sekreter Durali Baki, ''Bizim amacımız sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını ve sıkıntılarını çözmektir. Kurulduğumuz günden bu yana bu anlayışla mücadele ediyoruz. Toplu sözleşme ikramiyesinin artırılması gerçekten çok önemli. Toplu sözleşmede kayıt altına alınan 3600 ek gösterge için çalışmalar başladı. 3600’ün istisnasız tüm kamu çalışanlarını kapsaması gerekiyor. Biz tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını kapsayacak bir düzenleme istiyoruz. Çalışma barışına daha fazla darbe vurulmamalı. Sözleşmeli çalışanların için de yakın zamanda çalışmalar başlayacak.

Biz dürüstüz, ilkeliyiz. Elini sıkmadığımız, derdini dinlemediğimiz çalışan yok. Kimseyi aldatmadık, kandırmadık. Onun için Memur-Sen ve Sağlık-Sen büyüyor, çalışanların bize olan güveni artıyor. Bizim temelimizde çalışanların dertleriyle dertlenmek var. Bu anlayışı benimsemeyenler bu işi yapamazlar, yapamıyorlar da. Biz iftira sendikacılığı yapmıyoruz. Sadece yetki dönemlerinde sahaya inmiyoruz. Sürekli sahadayız ve çalışanların sorun ve talepleri için mücadele ediyoruz.

Sağlık çalışanlarına dua ve teşekkür önemli. Ama sağlık çalışanlarının sorunlarının da görülmesi gerekiyor. Şiddet konusu gerçekten çalışanları tehdit ediyor. Sağlık çalışanlarını koruyacak adımlar muhakkak hayata geçirilmeli. Bu konuda Adalet Bakanı ve Sağlık Bakanı’nın yaptığı görüşme gerçekten çok önemli. Döner sermaye sistemi artık dönmüyor. Bu konuda da adaleti ve hakkaniyeti sağlayacak yeni bir ücret politikası mutlaka yürürlüğe girmeli. Bu konuda da hazırladığımız yeni model önerisini yetkililerle paylaştık. Sağlık çalışanlarının sorun ve taleplerine adalet ve hakkaniyet çerçevesinde yaklaşılmalı. Sağlık çalışanlarının hakkı ödenmez denmesin. Sorunları çözülür, talepleri karşılık bulursa sağlık çalışanlarının hakkı bir nebze de olsun ödenir.'' dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, ''Pandemi sürecinin başlamasıyla dünya raydan çıktı. Bu süreçten en fazla etkilenen sağlık çalışanları oldu. Evlerine günlerce gidemediler, çocuklarına hasret kaldılar. Can vermek için canlarından olanlar oldu. Gözlerini budaktan sakınmadılar. Bu fedakarlığı kimse inkar edemez.

Sağlık çalışanları bir yanda pandemi ile bir yanda da ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor. Fedakar sağlık çalışanları sorunlar ile baş başa bırakılmamalı. Bu noktada yetkililer gereken adımları atmalı. Toplu sözleşme masasında önemli kazanımlar elde edildi. Önemli kazanımlardan bir tanesi toplu sözleşme ikramiyesinin artırılması. Bu gerçekten sendikal mücadeleyi anlamlı kılan bir kazanım. Bu rakam daha da artırılmalı.'' dedi.

Sağlık-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz, ''Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının hep yanında olduk, taleplerini dile getirdik, bundan sonra da çalışanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Sağlık çalışanları için Tekirdağ’da birçok güzel hizmetlere imza attık. Birçok indirim anlaşmaları yaptık. Yine aynı heyecanla üyelerimiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bir hekim, bir hemşire kolay yetişmiyor. Yetişmiş insan gücümüzü kaybetmemek için gereken adımlar ivedilikle atılmalı.  Meclis bir an önce tüm sağlık çalışanlarını kapsayan adil bir düzenleme için adım atmalı. 3600 ek gösterge konusunda da adil ve kapsayıcı bir düzenleme istiyoruz. Yeni mağduriyetler oluşmamalı.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.