Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Sağlık Bakanlığı öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ÖSYM

2021-İOKBS Yedek Salon İşlemleri (23 Mart 2021)

Genel Müdür Bakan a. Dr. Sadri ŞENSOY imzalı resmi yazıda "İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı 25 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilecektir. 

Öğrencilerin bu sınava belirlenecek sınav binalarındaki salon ve sırada girmesi esastır. Ancak sınava girecek olan öğrencilerden "nakil, zorunlu ikamet değişikliği, ailesinin mevsimlik işçi olması, yurt dışından gelmiş olma, tayin nedeniyle yer değişikliği ve karantina nedeniyle belirlenen okullarda sınava giremeyeceklerin" durumları, sınava girmek istedikleri il/ilçelerin Bölge Sınav Yürütme Komisyonu tarafından değerlendirilecek ve öğrencinin 2020-2021 öğretim yılında kayıtlı olduğu sınıf dikkate alınarak aynı sınıf seviyesindeki öğrencilerin sınava katıldığı sınav binalarının yedek salonlarında gerekli tedbirler alınarak sınava alınmaları sağlanacaktır. Sınav binalarında hangi sınıf seviyelerinin bulunduğu MEBBİS üzerinden alınan bina listelerinden kontrol edilecektir. 

Bahsedilen sınavda Yedek Salon Aday İşlemleri Modülü açılmayacaktır.

Başvuru süresi içinde sınav tedbir hizmeti RAM Modülüne işlenmeyen öğrencilerden 18 Punto soru kitapçığı ile sınava alınması gereken ve evde veya hastanede sınava girmesi gereken öğrencilerin bilgileri, RAM tarafından verilecek olan Merkezi Sınavlar Tedbir Hizmetleri Raporu ile birlikte 14.04.2021 tarihine kadar kurumumuza ulaştırılması hâlinde gerekli sınav evrakı hazırlanarak ilinize gönderilecektir.

Yukarıdaki durumlar dışında olup sınav tedbir hizmeti ihtiyacı olan öğrencilerden bilgileri zamanında RAM Modülüne işlenmeyen veya sonradan ortaya çıkan sebeplerle sınav tedbir hizmeti alması gereken öğrencilerin durumlarına uygun hizmeti alabilmeleri için gerekli işlemler, sınav kılavuzunun ilgili hükümlerine göre Bölge Sınav Yürütme Komisyonunca yapılacaktır. Kılavuza göre öğrencinin tek kişilik salonda sınava alınması gerekiyorsa, öğrenci yerleştirildiği okulun yedek salonunda yedek sınav evrakıyla sınava alınacaktır. 

Ayrıca öğrencinin sınava girdiği salonun salon yoklama listesinin tutanak bölümüne gerekli açıklama yazılacaktır.

Sınav yapılacak binalara o binada sınava girecek sınıf seviyelerinin her biri için ayrı ayrı 10'ar adet yedek sınav evrakı diğer sınav evrakı ile birlikte gönderilecektir. Bu evraklar, gerektiğinde yedek salonda sınava girecek öğrenciler için ve baskı hatası durumunda kullanılacaktır. Yedek salonda sınava girecek öğrencilerin cevap kâğıtlarına öğrenci bilgilerini yazmaları ve T.C. kimlik numaralarını ilgili bölüme kodlamaları gerekmekte olup kodlamaların doğru yapıldığı salon görevlilerince kontrol edilmelidir. Cevap kâğıdındaki kimlik bilgileri eksik veya hatalı olan öğrencilerin cevap kâğıdı değerlendirmeye alınmayacaktır. Ayrıca bu öğrencilerin geçerli kimlik belgesinin fotokopisi salon yoklama listesine eklenecektir.

Sınav yeri değişiklik talepleri ile ilgili Bölge Sınav Yürütme Komisyonları yetkilendirildiğinden bu konu hakkında ayrıca Genel Müdürlüğümüze yazı gönderilmeyecektir." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.