Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler İl İçi Mazeret Tayinleri Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği öğretmen ÖSYM

Sağlıklı Olmak İstiyoruz Değil Mi? Ama Nasıl?

KamuMeb.net - Bazı insanları sağlıklı, bazılarını ise sağlıksız yapan şey nedir? Herkesin uzun ve sağlıklı bir yaşam sürdürebileceği bir toplumu, nasıl oluşturabiliriz? Sağlıklı bir gelecek adına, sağlık hizmetleri yönetiminde nelere dikkat edilmelidir? 

Bireysel ve toplumsal anlamda, hayatımızın her anında, sağlık algısının ve yönetiminin temel sorunsalları olarak karşımıza çıkan bu ve benzeri soruların cevabını aramak adına, bir grup sağlık yönetimi akademisyeni tarafından kaleme alınan ve editörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Budak’ın yaptığı “Sağlık Statüsü Belirleyicileri” isimli kitap, Mart – 2019 itibariyle raflardaki yerini aldı. 

Sağlık yönetimi bakış açısıyla, yeni bir sağlık statüsü modeli ortaya koyan kitap; bu açıdan gerek ülkemizde ve gerekse uluslararası bilim dünyasında, bir ilk bilimsel çalışma örneği olarak dikkat çekiyor. Geliştirilen model kapsamında; genetik, çevre, kültür, teknoloji, nüfus, yaşam tarzı, ekonomik sistem, politik sistem ve sağlık hizmetleri sunumu konuları, ayrıntılı olarak ele alınıyor. 

Yayınlanan bu kitabın, gerek bireylerin kendi sağlıklarını kontrol altında tutabilmeleri ve gerekse toplumların ve devletlerin, toplumsal ve ülkesel bazlı geliştirecekleri sağlık politikalarında temel teşkil etmesi açısından ulusal ve uluslararası bilim dünyası için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Fatih Budak; bu kitabın akademisyen ve öğrencilere, sağlık hizmet sunucularına, sağlık yöneticilerine ve politika yapıcılara, konuya ilgi duyan okur ve araştırmacılara ve bireysel ve toplumsal sağlığı optimal düzeye çıkarmak isteyen herkese faydalı olacağını ifade ediyor. 

Dr. Öğr. Üyesi Fatih BUDAK

1985 yılında Niğde’de doğan yazar; ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Niğde’de tamamladı. 2004 yılında tam burslu olarak kazanmış olduğu Başkent Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü’nden, 2009 yılında başarıyla mezun oldu. 2010 yılının Eylül ayında, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında, Kilis 7 Aralık Üniversitesi’ne, Araştırma Görevlisi olarak atandı. 2011 yılında, Hacettepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Kurumları Yönetimi Anabilim Dalı’nda başlamış olduğu lisansüstü eğitiminden, 2016 yılında doktora derecesiyle mezun oldu. Lisansüstü eğitimi sürecinde ise Hacettepe Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık İdaresi Bölümü’nde, Araştırma Görevlisi olarak çalışmalarına devam etti.

Bugüne kadar yapmış olduğu bilimsel çalışmalarda, ulusal ve uluslararası platformlarda sağlık yönetimi üzerine vermiş olduğu eğitim ve seminerlerde ve yine çalışmış olduğu üniversitelerde vermiş olduğu derslerde; özellikle sağlık sistemlerine yönelik plan ve politikaların yanı sıra, sağlık kurumlarına özgü yönetim‐organizasyon ve liderlik teorileri üzerine yoğunlaşan yazar, evli ve iki çocuk babası olup halen Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Yayımlanan Bilimsel Kitapları

1. Budak, F. (2018). Sağlık Yönetiminde Klinik Liderlik. Siyasal Kitabevi: Ankara.
2. Budak, F. (Ed.) (2019). Sağlık Statüsü Belirleyicileri. Siyasal Kitabevi: Ankara

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.