Öne Çıkanlar A101 2 Mayıs 2024 Aktüel Ürünler Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği İl İçi Mazeret Tayinleri öğretmen Hazine ve Maliye Bakanlığı

Ev Yapımı Tantuni Tarifi

KamuMeb.net - Türkmenlerden ve yörük geleneğinden geldiği iddia edilen “tantuni” Mersin ilimizle özdeşleşmiş ve ülke genelinde yaygınlaşmış bir dürüm çeşididir. Antakya ve Mersin’de farklı usüllerle yapılır. Tantuni hazırlamak için 1 kg. Et (biftek, bonfile, antikrot), 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 3 tane domates, 5 tane sivri biber, Kekik, karabiber, yeterince sıvı yağ (arzuya nazaran genel anlamda dört yiyecek kaşığı kafi olur), 1 yiyecek kaşığı tereyağı, su, yeterince lavaşa ihtiyacımız var.

Tantuni yapmak için etleri önce ince yaprak kesim denilen şekil de kesin, sonrasında kıymadan büyük kuşbaşından minik doğrayın, 2 Lt. Su ilave edin etleri tencerede haşlayarak pişirin Pişen etleri bir saç tavada iyice kavurun, sonrasında sıvı ve tereyağını da ilave ederek birazcık daha kavurun, lavaşları etin yağına banarak dürüm olacak şekilde etleri lavaşların üzerine dizin Domatesleri ve biberleri kuşbaşı doğrayın, bunları da lavaşa etlerin üzerine koyun (baharatlarını bu aşamada da, etleri kavururken de ilave edebilirsiniz) ve yatay olarak dürüm yapın ortasından katlayın servis edin.

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.