Öne Çıkanlar Sağlık Bakanlığı öğretmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözleşmeli personel Hazine ve Maliye Bakanlığı

7759 Sayılı Karar Resmi Gazete'de (2 Kasım 2023)

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kıraat ve Mushaf Araştırmaları Enstitüsü, Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Spor Bilimleri Fakültesi, Samsun Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Samsun Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi kurulurken; Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Samsun Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi kapatıldı.

Bingöl Üniversitesi Kıraat İlmi Enstitüsü'nün ismi Kur'an-ı Kerim Araştırmaları ve Kıraat İlmi Enstitüsü olarak değiştirildi. Ayrıca Samsun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin ismi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi olarak değişti.

Enstitü ve Fakültelerin kurulması, Yüksekokul ve Fakültenin kapatılması, Enstitü ve Fakültenin adlarının değiştirilmesine 2809 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nun ek 30'uncu maddesi gereğince karar verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:
EnstitüFakülteYüksekokul
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.