Öne Çıkanlar altılı masa Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği 2024 Yılı DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

9 Mayıs 2020 İtibarıyla Kurulan ve Kapatılan Enstitü ve Fakülteler

Enstitü ve Fakültelerin kurulması ve kapatılmasına 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununun ek 30'uncu maddesi gereğince karar verilmiştir. Türkiye'nin en gözde üniversitelerinin enstitü ve fakültelerinin kurulmasına ve kapatılmasına karar verildi.

KURULAN ENSTİTÜ VE FAKÜLTELER

2504 Karar Sayısına göre Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Niksar Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Siirt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi İlaç Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü, Bahçeşehir Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü kuruldu.

KAPATILAN ENSTİTÜ VE FAKÜLTELER

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Niksar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Siirt Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu, İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Bahçeşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü kapatıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.