Öne Çıkanlar altılı masa Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği İşletmelerde Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Faaliyetleri Cumhurbaşkanlığı Kabinesi

Üniversite Yıllık Plan Başvurusu Yazısı

Başkan Vekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt imzalı resmi yazıda ''Yükseköğretimde Büyük Veri ve Dijitalleşme Projesi dahilinde, yükseköğretimde mevcut kapasitenin daha etkin ve verimli kullanılması, bürokrasinin azaltılması ve üniversitelerimiz için daha uzun vadeli ve rasyonel planlamalar yapılması amacıyla üniversitelerimiz birim, bölüm, program açma, kapatma ve güncelleme işlemleri, akademik personel ihtiyaç talepleri de dahil olmak üzere, üniversitelerin yıllık planı kapsamında yeni tasarlanan sistem üzerinden dijital ortamda gerçekleştirilecektir.

Bu kapsamda; akademik kadro taleplerine ilişkin olarak;

1- Yeni birim, bölüm, program açma ve öğrenci alımı için gerekli öğretim elemanı kadro talepleri ile 2023 yılı için kullanılması planlanan öğretim elemanı kadro taleplerinin Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinde açılan Yıllık Plan İşlemleri menüsü üzerinden Ek-1'de gönderilen Üniversite Yıllık Plan Takvimine uygun olarak yapılması gerekmektedir.

2- 2023 Yılı Üniversite Yıllık Planında;

a) Akademik birimin öğretim elemanı sayısında düşüş yaşanması durumunda öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması amacıyla yapılan kadro talepleri,

b) Araştırma ve geliştirme, tasarım ve yenilik projeleri ile ulusal stratejik değere sahip bilimsel çalışmalar için istihdam edilmesi planlanan öğretim elemanı kadro talepleri haricinde revizyon yapılamayacaktır.

3- Yeni birim, bölüm program açma ve öğrenci alımı için gerekli öğretim elemanı kadro talepleri ile 2023 yılı için kullanılması planlanan öğretim elemanı kadro talepleri, üniversitenin yıllık planı kapsamında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında ilgili Üniversitenin Rektörünün katılım ve sunumuyla gerçekleştirilecek oturumda değerlendirilecektir.

Bununla birlikte, yukarıda belirtilen yeni birim, bölüm, program açma ve öğrenci alımı için gerekli öğretim elemanı kadro talepleri haricindeki 31 Aralık 2022 tarihine kadar kullanılması planlanan kadro taleplerine, Üniversite Yıllık Planı süreci dışında işlem yapılmaya devam edilecektir.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.